20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

"Hayat her şeye rağmen çok güzel"

"Hayat her şeye rağmen çok güzel" - Gümüşhaneli 73 yaşındaki Şevket Köprülü, sol bacağındaki engeline rağmen 50 yıldır fiziksel güç gerektiren demir ustalığı yaparak geçimini sağlıyor - Şevket Köprülü: - "Engelimin hiçbir zararını görmedim.

12.05.2018 - 13:06
Çalışıyorum ve devlete 50 yıldır vergi ödüyorum" - "Engelliler kendilerini düşkün, aciz hissetmesinler. Çalışsınlar, kimseye muhtaç olmasınlar. Hayat her şeye rağmen çok güzel"

GÜMÜŞHANE (AA) - VEYSEL KARA - Gümüşhaneli 73 yaşındaki Şevket Köprülü, doğuştan sol bacağındaki engeline rağmen geçimini 50 yıldır fiziksel güç gerektiren demir ustalığı yaparak sağlarken, hayata pozitif bakıyor.

Henüz 6 aylıkken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sol bacağını kullanamayan Köprülü, sağ bacağında da güç kaybı bulunması nedeniyle sol elinden aldığı destekle yürüyor.

Bağlarbaşı Sanayi Sitesi'nde atölyesi bulunan Köprülü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin üç kuşaktır demir ustalığı ile geçimini sağladığını söyledi.

Mesleği babasından öğrendiğini belirten Köprülü, 50 yıldır aynı atölyede demir dövdüğünü aynı zamanda torna ve motor tamiri işleri de yaptığını anlattı.

Köprülü, elinden her işin geldiğini ifade ederek, "Mesleğimle ilgili her işin üstesinden gelirim. O nedenle zor işler genellikle bana gelir, ben de sorunları çözerim." dedi.

Engelinin hiçbir zararını görmediğini dile getiren 5 çocuk, 14 torun sahibi Köprülü, "Engelimin zararını düşünerek sıkıntısını çekmedim. Bir yerden herhangi bir yardım almıyorum. Devlete 50 yıldır vergi ödüyorum. Bundan da mutluluk duyuyorum. Devlet güçlü olsun ki biz de ayakta durabilelim. Engelli olmama rağmen hiçbir şeyden yılmadım, ölene kadar da yılmayacağım." diye konuştu.

- "Hayat herşeye rağmen çok güzel"

Köprülü, hiç kimseye yük olmak istemediğini ve hayatını bu düşünce üzerine kurduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Ocağı yakıp burada demir dövüyorum. Ben, engelsiz insanların bunu nasıl yaptığını düşünerek azmettim. Engelleri aşmak için elimden geldiğince hayatımı kolaylaştırmaya çalıştım. İş yerimdeki birçok torna ve pulanya gibi aletleri de kendim yaptım."

Kendisi ile aynı durumda olanlara engellerini düşünüp üzülmemelerini tavsiye eden Köprülü, şunları kaydetti:

"Engelliler kendilerini düşkün, aciz hissetmesinler. Çalışsınlar, kimseye muhtaç olmasınlar. Hayat her şeye rağmen çok güzel. Sadece herkesten, bizlere karşı daha şefkatli ve merhametli davranmalarını bekliyorum. Başka bir şey istemiyorum."

Sanayi sitesi esnafından Ömer Kazan, yaklaşık 30 yıldır tanıdığı Köprülü'nün elinden her işin geldiğini söyledi.

Sanayide çözülemeyen her işin Köprülü'ye getirildiğini belirten Kazan, "Şevket amca sanayimiz için bulunmaz bir veli nimet." dedi.