19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"Hayata Geri Dön Projesi" tanıtıldı

"Hayata Geri Dön Projesi" tanıtıldı - İstanbul Valiliği'nin projesi çerçevesinde, lise öğrencilerinin internet bağımlılığı sorunuyla mücadele edilmesi hedefleniyor İSTANBUL (AA) - Lise öğrencilerinin internet bağımlılığı sorunuyla mücadele etmek için "Hayata Geri Dön Projesi" hazırlandı.

19.12.2017 - 13:50

Proje Koordinatörü Ahu Şimşek, İstanbul Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında, İstanbul Valiliği'nin sahibi olduğu projenin ortaklarının İstanbul Yaşar Üniversitesi, Dipnot Derneği, Developmental Centre Of Thessaly, Inspectorarul Scolar Judetean Lası, Universita Dedli Studi di Milano olduğunu söyledi.

Projenin amacının lise düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin internet bağımlılığı sorunu ile mücadele etmek olduğunu belirten Şimşek, "Projenin startını verdik. 2 yıllık sürecin planlaması yapıldı. Projede hedef internet bağımlılığı konusunda öğrencileri bilgilendirmek. Proje faaliyetleri, eğitim kurumlarının, öğretmenlerin, eğitimcilerin ve öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleştirilecek." dedi.

Ahu Şimşek, proje çerçevesinde online eğitim platformu, el kitabı, farkındalığı artıracak kitapçıklar, lise öğretmenlerine yönelik eğitim materyali ve internet bağımlılığının tespit edilmesi, önlenmesi ve tedavi edilmesine dair karşılaştırmalı yeni bir metodoloji hazırlanacağını aktardı.

Şimşek, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Yaptığımız ön araştırmalarda, internet bağımlılığının, Türkiye'de ve diğer ülkelerde öğrencilerin başarısının düşmesinden, okulu bırakmaya kadar varan olumsuz sonuçları olduğunu gördük. Bazı okulları belirleyip bu konuda sosyal araştırma yapacağız. Onlar daha yakın ve birebir etkileyebileceğimiz kurumlar. Proje ürünlerimize internet veya eğitim platformumuzdan herkes ücretsiz olarak ulaşabilecek. Bu projeyle bir nebze de olsa farkındalık yaratacağımızı düşünüyoruz."

Bu arada, proje kapsamında 3'ü Türkiye'de olmak üzere 6 faaliyet gerçekleştirileceği, son faaliyet olan uluslararası konferansın ise İzmir'de yapılacağı kaydedildi.