29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Hayvanlara şiddet iddiasında uzlaşmaya "mama" ile varıldı

Hayvanlara şiddet iddiasında uzlaşmaya "mama" ile varıldı - Sokak hayvanlarına ve onlara bakan kadına şiddet uyguladığı iddia edilen kişiye, 100 kilogram hayvan maması alma cezası verildiDENİZLİ (AA) - Denizli'de, sokak hayvanlarına ve hayvanlara bakan kadına şiddet uyguladığı iddiasıyla dava açılan kişiye, hayvanlar için 100 kilogram mama alma cezası verildi.

16.10.2017 - 19:14

Pamukkale ilçesine bağlı Gökpınar Mahallesi'nde ikamet eden Gülşah Kurt, aynı sokakta oturan komşusu Süleyman C'den 12 Mayıs'ta kendisine ve hayvanlarına saldırdığı iddiasıyla Kınıklı Polis Merkezine giderek şikayetçi oldu.

Denizli 2'nci Aile Mahkemesinde görülen davada, mahkeme tarafından 15 Mayıs'ta Kurt'a 1 ay süre ile koruma kararı verildi.

Gülşah Kurt'un, komşusu Süleyman C'nin cezasını ihlal edip kendisini rahatsız ettiği iddiasıyla yeniden şikayetçi olması üzerine Denizli 1'inci Aile Mahkemesi, 26 Temmuz'da Süleyman C'ya 6 ay süre ile uzaklaştırma cezası verdi.

Sokak hayvanlarının bakımını yapan Kurt, "konutuna yaklaşmaması, şiddet, tehdit, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması" cezasını ihlal ettiği iddiasıyla Süleyman C'den tekrar şikayetçi oldu.

Süleyman C'ye uzlaşma teklifinde bulunan savcılık, Gülşah Kurt'un sokak hayvanları için Denizli Hayvan Dostları Derneğine 150 kilogram kedi ve köpek maması bağışı yapması talebini iletti.

Uzlaştırmacıdan indirim isteyen Süleyman C, uzlaştırmacı ile birlikte marketten 15 kiloluk 6 çuval köpek maması, 1 kilo 400 gramlık 6 paket de kedi maması olmak üzere toplam 98 kilo 400 gram mama aldı. Mamaları Denizli Hayvan Dostları Derneğine verilmek üzere Gülşah Kurt'un eşine teslim eden Süleyman C, makbuzunu da uzlaştırmacıya verdi.

Gülşah Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzlaştırmacıdan talep ettikleri 150 kilo yerine yaklaşık 100 kilo mamanın kabul edildiğini belirterek, mamaların sokak hayvanlarına dağıtılacağını ifade etti.

Sokak hayvanlarına yardımcı olunması gerektiğini vurgulayan Kurt, şunları söyledi:

"Sokak hayvanlarını sahipleniyorum, kapımın önüne onlar için yiyecek bırakıyorum. Bundan rahatsız olanlardan biri, aracıyla beni ve hayvanlarımı ezmeye kalktı. Bunları savcılığa bildirdim, ilk önce mahkemeden bir aylık koruma kararı çıktı. Bunun ihlal edilmesi üzerine 6 aylık uzaklaştırma kararı verildi. Daha sonra uzlaştırma heyeti devreye girdi. Heyetin karşı tarafa daha etkili ceza verilebileceğini söylemesi üzerine biz, zarar vermeye çalıştığı hayvanlar için 150 kiloluk mama talep ettik. Uzlaşma talebimiz uygun bulundu."

Hayvanlara ve onlara bakan kadına şiddet uyguladığı, taciz ettiği öne sürülen komşusu Süleyman C. ise "Bakkala ekmek almaya giderken köpeklerin saldırısına uğradım. Köpeklerin sahibine 'Kızım köpekleri ya içeri kat ya da bağla' diye uyardığımda, bana tehditle ve şiddetle karşılık verdi. Sonra polis çağırmış. Karakola gittim ifade verdim, köpeklere ve kadına saldırmadığımı söyledim. Birkaç ay sonra tekrar bir ifade verdim, hakaretten. Üçüncü seferde tekrar taciz etmişim, arabayla üzerine yürümüşüm. Kamera kayıtlarını emniyete, savcılığa vermeme rağmen en son kararla uzlaştırmacı geldi. 'Uzlaşma olmazsa 5-6 bin lira paran gidecek' dedi. Ben de uzlaştırmacıya söyledim, hiç olmazsa bu mamaları düşürebildiği kadar düşürmesini istedim. Anlaştık, 100 kiloya düşürdüler." diye konuştu.

Yapmadığı şeylerle kendi aleyhinde hakarette bulunulduğunu ifade eden Süleyman C, "Ben burada tavuklarımı, hindilerimi güdüyorum. Geliyor bana hareket yapıyor, beni tahrik ediyor. Mamaları almama rağmen beni tahrik ediyor, bana hakaret ediyor." dedi.