17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Hayvanların yemini kızakla taşıyorlar

Hayvanların yemini kızakla taşıyorlar - Muş'un Hasköy ilçesindeki besiciler, hayvanları için yazın dağda kestikleri ağaç dallarını kışın zor şartlarda kızaklarla köye ulaştırıyor - Besici Sebahattin Menteş: - "Dağdan inişte daha yavaş kayması için kızağın altına zincir bağlıyoruz.

20.02.2017 - 12:38
Ağaç dallarının bulunduğu yerde, kızak haricinde hiçbir ulaşım aracı kullanılamaz"

MUŞ (AA) - Hasköy ilçesindeki besiciler, yazın dağda kesip istifledikleri ağaç dallarını, kışın zor şartlarda kızaklarla taşıyarak hayvanlarının beslenmesini sağlıyor.

İlçeye bağlı Yerkaya köyündeki hayvan sahipleri, hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılamak için yazın dağda keserek topladıkları ağaç dallarını kışın kızaklarla köye getiriyor.

Karın sertleşmesini bekleyen ve kızakları omuzlarında yaklaşık bir kilometre taşıyan köylüler, dağ yamaçlarında tehlikeye aldırış etmeden ağaç dallarını taşıyor.

Kızakla ağaç dalı taşıyan besicilerden Samet Öngan, yaptığı açıklamada, yazın dağ yamacında biriktirdikleri ağaç dallarını ulaşım sıkıntısı nedeniyle köye götüremediklerini, ancak kışın karın yağmasının ardından ağaçları kızak yardımıyla köye taşıdıklarını söyledi.

Sebahattin Menteş de inişlerde daha yavaş kayması için kızağın altına zincir bağladıklarını belirterek, "Ağaç dallarının bulunduğu yerde kızak haricinde hiçbir ulaşım aracı kullanılamaz. Dağda topladığımız ağaç yapraklarını karın sertleşmesinin ardından getirebiliyoruz. Yokuş aşağı ve tehlikeli olsa da hayvanların ihtiyacını karşılamak için bu zorluğu çekiyoruz." diye konuştu.