20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hayvansever Suriyeli çocuk ve ailesine yardım eli

Hayvansever Suriyeli çocuk ve ailesine yardım eli - Kilis Valisi Çataklı, otomobilin çarptığı yaralı sokak köpeğine evinden getirdiği battaniyeyi örterek yardım gelene kadar başında bekleyen Suriyeli çocukla ailesini konteyner kente yerleştirdi - Vali Çataklı: - "Hüseyin'in davranışı, dünyada varlık içinde yaşayan insanların, ülkelerin, bölgemizde yaşanan sıkıntılara kan ve gözyaşına duyarsız kalmalarına aslında tokat gibi bir cevap"KİLİS (AA) - Kilis Valisi İsmail Çataklı, otomobilin çarptığı yaralı sokak köpeğine evinden getirdiği battaniyeyi örterek yardım gelene kadar başında bekleyen Suriyeli Hüseyin el-Hasan'ın (8) ailesini kampa yerleştirdi ve aileye hediyeler verdi.

24.02.2017 - 17:36

Öncüpınar Mahallesi'nde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeli aile, Valilik görevlilerince evlerinden alınarak Öncüpınar Konteyner Kent'e yerleştirildi.

Vali Çataklı, aileyi yeni konutunda ziyaret ederek Suriyeli çocuğa ve ailesine kıyafet ile çeşitli hediyeler verdi.

Suriyeli çocukla yakından ilgilenen Çataklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hüseyin'in sergilediği davranışın tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, tüm dünyanın duyarsızlığı ve göstermelik davranışlarına rağmen 3 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapmayı sürdürdüğünü dile getiren Çataklı, şunları söyledi:

"Kilis Valiliği olarak misafirlerimizin her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bu kardeşlerimizden birisi olan Hüseyin yaralı bir sokak hayvanını korumak için üzerindeki battaniyeyi onun üzerine örtmüştü. Zaten korunmaya muhtaç olan bir evladımızın bu davranışı aslında insanlığa ve tüm dünyaya verilebilecek en güzel insanlık örneklerinden biri. Hüseyin'in olağanüstü ve içten insani davranışı nedeniyle ailesini Valilik olarak bir tür korumaya alacağız."

Hüseyin el-Hasan ve ailesinin bundan sonraki tüm ihtiyaçlarının Valilik tarafından karşılanacağını aktaran Çataklı, çocuğun davranışının insanlığa örnek olması için böyle bir yöntem izleyeceklerini söyledi.

Suriyeli çocuğun kendi ihtiyaç duyduğu bir malzemeyi başka bir canlıyı korumak için paylaşmasının içindeki sevginin büyüklüğünü gösterdiğini vurgulayan Çataklı, "Hüseyin'in davranışı, dünyada varlık içinde yaşayan insanların, ülkelerin, bölgemizde yaşanan sıkıntılara kan ve gözyaşına duyarsız kalmalarına aslında tokat gibi bir cevap." dedi.

Anne Emine el-Hasan da oğluyla her zaman gurur duyduğunu dile getirerek, Vali Çataklı ve beraberindekilere getirdikleri hediyeler için teşekkür etti.

Öncüpınar Mahallesi Tibil Evleri mevkisinde geçtiğimiz günlerde sürücüsü ile plakası belirlenemeyen bir otomobil, yoldan geçen sokak köpeğine çarptıktan sonra uzaklaşmış, vatandaşlar tarafından yol kenarına alınan köpeğin titrediğini fark eden Suriyeli ailenin 5 çocuğundan Hüseyin el-Hasan, evinden battaniye getirerek yaralı köpeği sarmış, ekipler gelinceye kadar hayvanın başından ayrılmamıştı.