18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

HDP Muş Milletvekili Çelik'in yargılanması

HDP Muş Milletvekili Çelik'in yargılanması - Muş'ta partisince düzenlenen etkinlikte güvenlik korucularını kastederek, "Bu memleketten defolup gideceksiniz.

11.07.2017 - 17:28
Bize uzattığınız o keleşi, size çevirmesini çok iyi biliriz" ifadesini kullandığı ve PKK'lı 2 teröristin cenazesine katıldığı gerekçesiyle hakkında dava açılan HDP Muş Milletvekili Çelik'in yargılanmasına başlandı - Mahkeme, "terör örgütüne üye olmak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından 10 yıla kadar hapsi istenen Çelik'in tutukluluk halinin devamına karar verdi

MUŞ (AA) - Muş'ta "terör örgütüne üye olmak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından 10 yıla kadar hapsi istenen HDP Milletvekili Burcu Çelik'in yargılanmasına başlandı.

Muş 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Çelik, Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla savunma yaptı.

Duruşmada sanık avukatları suçlamaları kabul etmeyerek, Çelik'in tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Çelik'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Duruşmayı, HDP milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan, Dilek Öcalan, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş ve Saadet Becerekli de izledi.

- İddianameden

Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sanık Çelik'in, "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından 10 yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede, Çelik'in 08 Haziran 2015'te Muş Belediye Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen etkinlikte güvenlik korucularını kastederek, "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi, size çevirmesini çok iyi biliriz" şeklinde sözler sarf ettiği belirtildi.

Çelik'in Malazgirt ilçesine bağlı Tatargazi köyü ile Korkut ilçesine bağlı Akyıldız köylerinde PKK'lı iki teröristin cenazesine katıldığı ve burada yaptığı konuşmada terör örgütünün propagandasını yaptığı vurgulandı.