29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Hekimoğlu operası yeniden İzmir'de

Hekimoğlu operası yeniden İzmir'de - Tolga Taviş’in bestelediği Hekimoğlu operası İzmirli sanatseverlerle buluşuyorİZMİR (AA) - Türkiye'nin ulusal opera repertuvarında önemli bir yeri olan ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan bir eşkıya öyküsünün anlatıldığı Hekimoğlu operası, İzmirli sanatseverler için yeniden sahnelenecek.

9.02.2018 - 15:58

İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden yapılan açıklama göre, destansı diliyle dönemin toplumsal yapısını öne çıkaran eser, 13 ve 15 Şubat'ta Elhamra Sahnesi'nde İzmirlilerle buluşacak.

Librettosu Bertan Rona tarafından yazılan iki perdelik eserin orkestra şefliğini eserin bestecisi Tolga Taviş ile Tulio Gagliardo dönüşümlü olarak üstlenecek.

Figen Ayhan Karakelle'nin sahneye koyduğu temsilin dekor tasarımını Çağda Çitkaya, kostüm tasarımını Gizem Betil, ışık tasarımını ise Oktay Kanca ile Atalay Çınar yaptı.

Ahmet Kahyaoğlu'nun hazırladığı koroda, Hekimoğlu rolünü Oben Bostancı ve Serkan Taylan, Narin'i Sevinç Demirağ, Filiz Güneş ve Derya Gürlük, Dadyan Efendi'yi Doğukan Özkan ve Teyfik Rodos, Esma Ana'yı Nurgün Baburhan, Başak Karataş ve Evrim Özülgen, Sefer Ağa'yı Nejat Beğde ve Eray Kocatürk, Muhtar'ı Murat Duyan ve Cihan Özmen, Osman'ı Mehmet Alp Özkazanç ve Kaner Sümer, Mümtaz'ı ise Suhan Arslan ve Gökhan Varkan dönüşümlü olarak paylaşıyor.

Eserde, bir Karadeniz köyünde küçük yaşta babası öldürülen Hekimoğlu İbrahim'in hikayesini anlatıyor.

Sefer Ağa’nın koruması altında büyüyen Hekimoğlu İbrahim, küçükken fark etmese de köydeki dedikodulardan babasının Sefer Ağa tarafından öldürtüldüğünü öğrenir.

Hekimoğlu, büyüyünce bu dedikodulardan rahatsız olmasına rağmen, Sefer Ağa’nın kızı Narin’le olan gönül bağı nedeniyle içindeki şüpheyi gizlemeyi tercih eder.