20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hem engelli kızlarına hem yaşlı annesine bakıcılık yapıyor

Hem engelli kızlarına hem yaşlı annesine bakıcılık yapıyor - Aydın'da eşinden ayrıldıktan sonra engelli iki kızı ile 85 yaşındaki yatalak annesine bakan Süleyman Güngör, 19 yıldır kızlarına hem annelik hem de babalık yapıyor - Süleyman Güngör: - "Allahıma binlerce kez şükürler olsun.

6.02.2018 - 11:14
Her şeye rağmen mutluyuz, huzurluyuz"

AYDIN (AA) - MEHMET ÇALIK - Aydın'da 19 yıl önce eşinden ayrılan Süleyman Güngör, hem engelli iki kızına hem de 85 yaşındaki yatalak annesine bakıcılık yapıyor.

Koçarlı ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde çiftçilik yapan 54 yaşındaki Süleyman Güngör, 19 yıl önce eşinden ayrıldıktan sonra ikisi engelli 4 çocuğu ve annesiyle 2 odalı bir evde yaşamaya başladı.

Zihinsel engelli küçük kızı Kezban (26) ile fiziksel ve zihinsel engelli kızı Gamze'ye (28) hem annelik hem de babalık yapan Güngör, 4 yıl önce de çeşitli hastalıklardan dolayı yatağa bağımlı hale gelen annesi Kezban'ın da bakımını üstlendi.

Bir oğlu askerde diğer oğlu da Aydın merkezde çalışan Güngör, devlet desteği ve tarlada çalışarak kazandığı parayla ailesinin geçimini sağlarken, yaşadığı olumsuzluklara rağmen haline şükrediyor.

Gelişimini tamamlayamaması nedeniyle küçük bir çocuk görünümünde olan kızı Gamze'yle sürekli ilgilenen Güngör, annesinin ve engelli iki kızının bütün ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Süleyman Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinden ayrıldıktan sonra 19 yıldır çocuklarına hem annelik hem babalık yaptığını, onların tüm ihtiyaçlarını elinden geldiğince karşılamaya çalıştığını anlattı.

- "Keşke bir kez bana 'baba' dese"

Büyük kızı Gamze'de gelişim geriliği bulunduğunu, görünümünün 5 yaşındaki bir çocuk gibi olduğunu belirten Güngör, şöyle konuştu:

"Konuşamıyor. Bazen onu gezmeye çıkarıyorum. Keşke bir kez bana 'baba' dese çok farklı olurdu. İki kızım da engelli. Sağlıklı olmalarını, onları gelin etmeyi çok isterdim. Bu da benim imtihanım. Zorlanıyorum ama başka çarem yok. Kendimi çocuklarıma adadım. Hayat mücadelesine devam etmek zorundayım. Onları atacak halim yok, çalışacağım, bakacağım. Ölünceye kadar da onlara bakacağım. Onlar benim yavrum. Ne zaman ruhumu teslim ederim ondan sonrasını bilmiyorum. Allahıma binlerce kez şükürler olsun. Her şeye rağmen mutluyuz, huzurluyuz."

Güngör, annesinin de 4 yıl önce yaşlılığa bağlı yatalak olmasının ardından kızlarıyla birlikte onun da ihtiyaçlarını, bakımını gördüğünü dile getirdi.

Anne Kezban Güngör ise oğlunun tüm zorlukların üstesinden geldiğini belirterek, "Oğlumdan Allah razı olsun bize bakıyor. O olmasa biz rezil oluruz." dedi.