19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hem öğrencilere hem de engellilere umut oluyor

Hem öğrencilere hem de engellilere umut oluyor - Giresunlu din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Nihat Yayla, 1997 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından 5 yıl ara verdiği mesleğini akülü aracında, kendisi için özel hazırlanan sınıfta ilk günkü hevesle sürdürüyor - Öğleye kadar okulda kutsal saydığı görevini yerine getiren Yayla, öğleden sonra da 15 yıldır başkanlığını yaptığı dernekte engellilerin sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor - Yayla: - "Okulumda da çok fazla maniyle karşılaşmadan rahatlıkla çocuklarımıza eğitim verebiliyorum.

23.11.2017 - 11:56
Öğretmenlik yapabilmenin, çocuklarımıza bir şeyler öğretebilmenin mutluluğunu yaşıyorum"

GİRESUN (AA) - ATAKAN ÇITLAK - Giresunlu Nihat Yayla, geçirdiği trafik kazası sebebiyle 5 yıl ara verdiği öğretmenlik mesleğini akülü aracında, kendisi için özel hazırlanan sınıfta devam ettiriyor.

Giresun Merkez Kanuni Ortaokulunda görevli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Nihat Yayla, 1997 yılında geçirdiği trafik kazasında yaralanarak yürüme yetisini kaybetti.

Uzun bir tedavi sürecinin ardından 2002 yılında mesleğine dönen Yayla, aynı zamanda 15 yıldır Giresun Anadolu Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin başkanlığını yürütüyor.

53 yaşındaki Yayla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlik mesleğine 1992 yılında Batman'da başladığını söyledi.

Geçirdiği kazanın ardından 2002 yılında yeniden öğretmenlik yapmaya başladığını, ilk 2 yıl Merkez Atatürk Anadolu Lisesinde çalıştığını anlatan Yayla, "Okulun fiziki şartları görev yapmama uygun olmadığı için Kanuni Ortaokulunda görevlendirildim. 12 yıldır burada öğrencilerimizi geleceğe hazırlama adına öğretmenlik mesleğimi icra ediyorum." dedi.

Mesleğini severek en iyi şekilde yaptığını vurgulayan Yayla, "Okul binasında benim rahat görev yapabilmem için özel bir sınıf oluşturuldu. Öğrenciler, ders saatinde kendi sınıflarından benim için özel hazırlanmış sınıfa geliyor. Öğretmenlik bizim için peygamber mesleği. Çocuklarımızı geleceğe hazırlıyorum." diye konuştu.

- "Engelli olmam mesleğimi yapmama engel oluşturmuyor"

Yayla, engelli olmasının mesleğini yapmasına engel oluşturmadığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Fiziki şartlar uygun olursa her engelli birey rahat şekilde öğretmenlik mesleğini sürdürebilir. Benim gibi Türkiye genelinde yüzlerce engelli öğretmen bulunuyor. Okulumda da çok fazla maniyle karşılaşmadan rahatlıkla çocuklarımıza eğitim verebiliyorum. Öğretmenlik yapabilmenin, çocuklarımıza bir şeyler öğretebilmenin mutluluğunu yaşıyorum."

Bundan sonraki dönemde sağlığı el verdiği müddetçe öğretmenliğe devam etmek istediğine dikkati çeken Yayla, imkanların daha da iyi olması durumunda engelli öğretmen sayısının artırılabileceğini ifade etti.

Yayla, kendisinin kurucuları arasında yer aldığı Giresun Anadolu Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin de 15 yıldır başkanlığını yaptığını belirterek, öğleye kadar okulda görevli olduğunu, öğleden sonra da dernekte engellilerin sorunlarına çözüm üretmeye çalıştığını söyledi.