19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"Her öğrenciye 1 elma" kampanyası

"Her öğrenciye 1 elma" kampanyası - Türkiye elma üretiminin 3'te 1'ini tek başına karşılayan Isparta'da Kent Konseyince başlatılan kampanya kapsamında öğrencilere 200 kilogram elma dağıtıldıISPARTA (AA) - Türkiye elma üretiminin 3'te 1'ini tek başına karşılayan Isparta'de Kent Konseyince başlatılan "Her öğrenciye 1 elma" kampanyası kapsamında Yahya Kemal Beyatlı İlk ve Ortaokulundaki öğrencilere 200 kilogram elma dağıtıldı.

15.03.2017 - 14:54

Eğirdir Belediyesinin desteği ile Isparta merkezdeki okulda düzenlenen elma dağıtım töreninde konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ilçelerinde yetişen elmanın çok kaliteli olduğunu söyledi. Şengöl, "Dünyada en kaliteli elma Eğirdir'de yetişiyor." dedi.

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül de 100 gramlık bir elmada 54 kalori olduğunu, şeker hastalarına günlük bir elma yemelerinin önerildiğini vurguladı.

Elma yemenin, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini de azalttığını dile getiren Bülbül, "Elma, tansiyonu düşürür. Kemikleri güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığını önler, öksürüğe iyi gelir. Diyet için mükemmel bir seçenektir. Her türlü sportif faaliyette performansı artırır. Cilde parlaklık ve güzellik verir. Beyin hastalarına iyi gelir uykuyu düzenler zihni açar. Kesinlikle her gün bir elma tüketilmesi şarttır." dedi.

Bülbül, öğrencilere elma dağıtımının üçüncüsü düzenlendiklerini ve dağıtımların devam edeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Şengöl, Bülbül ve protokol üyeleri, öğrencilere 200 kilogram elma, elma cipsi ve "Elma hükümdarlığı: Eğirdir" kitabını dağıttı.