29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Hesarek Kayak Merkezi'nden Bingöl turizmine katkı

Hesarek Kayak Merkezi'nden Bingöl turizmine katkı - İki yıl önce hizmete açılan Hesarek Kayak Merkezi, kış sporlarına ilgi duyan ziyaretçileri ağırlıyor - Bin 600 metre uzunluğa sahip kayak pisti, 70 yatak kapasiteli otel, teleski, telesiyej ve acemi pisti bulunan tesisi ziyaret edenler, gün boyu karın keyfini çıkarıyor - Vali Mantı: - "Bu tesis sayesinde yediden yetmişe herkes kayağı sevdi.

24.01.2018 - 11:24
Tesis, bölge turizmine büyük bir katkı yapıyor" - İşletmeci Bayram: - "Kar kalitesinden dolayı kayakçıların yoğun talep gösterdiği bir tesis haline geliyoruz"

BİNGÖL (AA) - NURTEN ASLAN - Bingöl'de iki yıl önce hizmete giren Hesarek Kayak Merkezi, kentin turizmine önemli katkı sağlıyor.

Merkeze bağlı Dikme köyü sınırlarındaki Hesarek Dağı'na inşa edilen il merkezine 34, Bingöl Havalimanı'na 40 kilometre uzaklıktaki tesis, kış sporlarına ilgi duyan ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kısa sürede büyük ilgi gören kayak merkezine, geçen yıl çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu'daki illerden 100 bini aşkın ziyaretçi geldi.

Bin 600 metre uzunluğa sahip pistteki kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla kış sporlarına ilgi duyan ziyaretçileri bu yıl ağırlamaya başlayan tesiste, 70 yatak kapasiteli otel, teleski, telesiyej ve acemi pisti de bulunuyor.

Her geçen gün daha fazla kayakseverin ilgisini çeken tesise, özellikle okulların yarı yılı tatiline girmesiyle aileler yoğun ilgi gösteriyor. Sömestir tatili dolayısıyla tesise akın eden ailelerden, kimisi kaymayı öğreniyor kimisi de acemi pistinde çocuklarıyla kızakta kayıyor.

Bin 100 metre yükseklikte yer alan tesiste, teleskiye binenler yaklaşık 20 dakikalık yolculukla bin 900 metredeki zirveye çıkıyor. Burada bir süre manzaranın keyfini çıkaran kayakseverler daha sonra kristal karda kaymanın keyfini yaşıyor.

Geçen yıl 100 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği merkezde, 5 yıldızlı otel yapılması, pistin uzunluğunun 4 bin 700 metreye, pist sayısının da 7'e çıkarılması hedefleniyor.

- "Aileler yoğun ilgi gösteriyor"

Vali Ali Mantı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bingöl Hesarek Kayak Tesisi'nin bin 600 metre uzunluğunda 5 pistten oluştuğunu, 70 yataklı da otel bulunduğunu belirterek, geçen yıl 100 bini aşkın kişinin tesisten yararlandığını söyledi.

Bingöllülerin kayağa büyük bir merakı olduğunu ifade eden Mantı, "Bu tesis sayesinde yediden yetmişe herkes kayağı sevdi. Tesis, bölge turizmine büyük bir katkı yapıyor. Yarıyıl tatili dolayısıyla aileler yoğun ilgi gösteriyor." diye konuştu.

İleriki yıllarda 5 yıldızlı otel yapılmasının planlandığını kaydeden Mantı, otel yapıldığı zaman kapasitesinin 2 katına çıkacağına inancını dile getirdi.

Tesisin sadece Bingöl'e değil çevre illere de hizmet verdiğini aktaran Mantı, "Önce bölgemizi daha sonra tüm Türkiye'yi buraya davet ediyoruz." dedi.

- "Pistimize ve kar kalitemize güveniyoruz"

İşletmeci Orhan Bayram ise tesiste teleski, telesiyej ve acemi pisti bulunduğunu, telesiyeje aynı anda 300, teleskiye de 320 kişinin binebildiğini söyledi.

Özellikle hafta sonları yoğun bir talep gördüklerini anlatan Bayram, geçen yıl 100 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği tesise, bu yıl daha fazla talep beklediklerini aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının merkez için projeler geliştirdiğini vurgulayan Bayram, ayrıca kabinli teleferik yapılacağını, pist sayısının 7'ye, pist uzunluğunun ise 4 bin 700 metreye çıkarılacağını dile getirdi.

- "Paraşütle atlayış da gerçekleştiriliyor"

Bayram, şunları kaydetti:

"Bu çalışmaları yaptıktan sonra diğer kayak tesislerini geride bırakacağımıza inanıyoruz. Kristal karımız çok kaliteli. Kristal karımız ile Sarıkamış'tan sonra Türkiye'de ikinci sıradayız. Kar kalitesinden dolayı kayakçıların yoğun talep gösterdiği bir tesis haline geliyoruz. Çevre illerden de yoğun bir talep var. Paraşütle atlayış da gerçekleştiriliyor. Otelleri artırdıkça Bingöl'ü kayak açısından daha da çok tanıtacağız. Pistimize ve kar kalitemize güveniyoruz. Tüm Türkiye'yi buraya davet ediyoruz. İddialıyız, gelip görenler pişman olmayacaktır."

Ziyaretçi Hatice Anacır da İstanbul'dan akrabalarını ziyaret için Bingöl'e geldiğini söyledi.

Anacır, "Çok güzel bir yer. Öyle bir tesis olduğu için çok mutlu oldum. Herkesi buraya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Elnur Ela Kaya isimli çocuk da kaymayı çok sevdiğini anlatarak, tesiste çok güzel vakit geçirdiğini dile getirdi.