19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

Hırsızlık iddiası üzerine molada otobüsün kapıları açılmadı

Hırsızlık iddiası üzerine molada otobüsün kapıları açılmadı - Konya'dan Bursa'ya giden otobüsteki Suriye uyruklunun cep telefonunun çalındığını bildirmesi üzerine şoför, mola verdiği Kütahya terminalinde polis gelene kadar aracın kapılarını kapalı tuttuKÜTAHYA (AA) - Konya-Bursa seferini yapan otobüste yolcu olarak bulunan Suriyelinin cep telefonunun çalınması üzerine mola verilen Kütahya'da polis gelene kadar aracın kapıları açılmadı.

17.03.2017 - 11:05

Alınan bilgiye göre, Konya'dan Bursa'ya yolcu taşıyan otobüsteki Suriye uyruklu Muhammed Akka, telefonunun çalındığını Kütahya yakınlarında otobüs şoförüne söyledi.

Bunun üzerine 155 Polis İmdat hattını arayan şoför, bir yolcunun telefonunun çalındığını bildirdi. Otobüs şoförü, Kütahya Otobüs Terminali'ne ulaştıklarında, aracın kapılarını açmadı ve polisin gelmesini bekledi.

Terminale gelen Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, savcılık talimatı ya da mahkeme kararı olmadan otobüste arama yapılamayacağını, bu işlemlerin de gün boyu sürebileceğini belirtti. Akka'nın polislerle konuştuktan sonra şikayetinden vazgeçmesi üzerine otobüsün kapıları açılarak yolcuların inmesine izin verildi.

Polis ekipleri, olaya ilişkin tutanak tuttu.