23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Hırsızlık şüphelileri tatil dönüşü yakalandı

Hırsızlık şüphelileri tatil dönüşü yakalandı - Kocaeli'de girdikleri evden yaklaşık 50 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Derince ilçesinde kilidi kırarak girdikleri evden ziynet eşyası çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

11.07.2018 - 11:12

Alınan bilgiye göre Derince Yavuz Sultan Mahallesi'nde bulunan K.A’ya ait bir eve 27 Haziran'da kapının kilidini kırarak giren 3 hırsız, 50 bin lira değerindeki ziynet eşyası, para, ruhsatlı antika tabanca ve çok sayıda malzeme çaldı.

Konuyla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kullandıkları aracın plakasını MOBESE ve PTS kameraları sayesinde tespit etti. Aracın, Sakarya’dan Kocaeli’ye giriş yaptığını belirleyen ekipler, şüphelilerin otomobilini Anadolu Otoyolu'nun İzmit geçişinde durdurdu.

Araçta yapılan aramalarda 2 çift ikiz plaka, tornavidalar, özel yapım kapı açma aparatları ve çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan A.D. (40), M.E.C. (33) ve Ş.T. (30), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden A.D. ve M.E.C çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken, Ş.T, adli kontrol şartıyla salıverildi.

Bu arada, benzer suçlardan çok sayıda kayıtları olduğu ve daha önce işledikleri suçlar nedeniyle bulundukları cezaevinden tanıştıkları tespit edilen şüphelilerin, yakalandıkları sırada Antalya’da tatilden döndükleri öğrenildi.