28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Hizmet için yollara düşen kadın genel sekreter

Hizmet için yollara düşen kadın genel sekreter - Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Anıl Aksel, köylere, yaylalara daha fazla hizmet götürmek için bizzat ekiplerle birlikte çalışmalara katılıyor - Aksel: - "İnsanlar evlerinde çiçeklerini suluyorlar, evlerini düzeltiyorlar, güzelleştiriyorlar.

20.09.2017 - 11:14
Köyler de bizim evimiz, biz de oraları güzelleştirmek istiyoruz. Ayrı bir duygu"

ARDAHAN (AA) - GÜNAY NUH - Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Anıl Aksel, köylere, yaylalara daha fazla hizmet götürmek için bizzat ekiplerle birlikte çalışmalara katılıyor, yapılan işleri yerinde denetliyor.

Aksel'in, bir kadın yönetici olarak kurumu için gösterdiği performans ve enerjisi, hizmet götürdüğü kırsal kesimlerde takdir topluyor. Bu nedenle özellikle köy ve yaylalardaki kadınların ilgi odağı oluyor.

Bizzat köy ve yaylalardaki çalışmaların yapıldığı alanlarda incelemede bulunan işleri yerinde yöneten Aksel, aynı zamanda çalışanlarının da sorunlarını gidermeye çalışıyor.

Çalışmalar sırasında kadın olması nedeniyle ilgi gören Aksel, Ardahan Yaylası'nda açık alanda kurulan yer sofrasına oturarak, vatandaşların sorunlarını dinleme fırsatı buldu.

Kadın olarak teknik bir kurumun başında olmasının benzerinin az olduğunu, bu nedenle sorumluluğun farkında olduğunu, bu görevi yaparken kadın ya da erkek gözüyle olaya bakmadığını belirten Aksel, şunları konuştu:

"Özellikle köylerimize, yani hizmet verdiğimiz yerlere hep iş gözüyle bakıyoruz. Ama dünyada ve ülkemizde kadınların aldığı görevlere baktığımızda, evet bir farklılık var. Bu alanda en büyük bir kurumun kadına teslim edilmesi, gurur verici bir şey. Ama aynı zamanda da bir sorumluluk. Ağır bir sorumluluk hem de. Çünkü her şeyin daha fazlasını yapmak istiyorsunuz. Her şeyin daha fazlasını vermek istiyorsunuz."

Görevi ilk teslim aldığında önünde çok fazla sorunun olduğunu, sorunları kendisine güvenen ve güven verdiği ekibiyle tek tek çözdüğünü belirten Aksel, bunu başarmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Ardahan'da kaynakların sınırlı olduğunu ancak buna rağmen çok ve kalıcı iş yaptıklarını belirten Aksel, bunun kadroda oluşan ekip ruhu ile gerçekleştiğine işaret etti.

- "Kadın olarak mutfağı zenginleştirelim istedim"

Bir kadın, daha doğrusu bir anne olarak ekibin başında olduğunu, bu nedenle önceliğinin mutfaktaki malzemeyi zenginleştirmek olduğunu anlatan Aksel, "Şu an parke üretimini yapmaya başladık. Bu da köyler için çok önemli bir ihtiyaç. Yaptığımız iş, sanki mutfaktaki yemeği pişiriyor edasıyla sofraya sunma hissiyatı veriyor. Sofraya en güzel şekilde sunuyoruz. İnsanlar evlerinde çiçeklerini suluyorlar, evlerini düzeltiyorlar, güzelleştiriyorlar. Köyler de bizim evimiz, biz de oraları güzelleştirmek istiyoruz. Ayrı bir duygu." ifadelerini kullandı.

Aksel, saha çalışmalarının yanı sıra makamında da teknik personelle bir araya gelip, yapılması planlanan projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuyor.