20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hollanda’nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda’nın skandal tavrına tepkiler - Bartın’da, 55 STK temsilcisinin katıldığı eylemde okunan basın bildirisinde, Hollanda'nın tavrı protesto edildiBARTIN (AA) - Bartın'da, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına, 55 STK temsilcisi bir araya gelerek tepki gösterdi.

13.03.2017 - 23:18

İlim Yayma Cemiyeti Bartın Şube Başkanı Süleyman Yılmaz, 140. Yıl Parkında, sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yaptı.

Yılmaz, son yılların en önemli seçimine giderken yalan ile gerçeğin, geçmiş ile geleceğin iç içe yaşandığı tarihi anlara şahitlik edildiğini söyledi.

Hollanda’nın, bu tavrıyla hukuku yok saydığını belirten Yılmaz, “Diplomatik dokunulmazlığı olan sayın bakanımız, Hollanda devleti güvenlik görevlileri tarafından devlet terbiyesine yakışmaz bir tutumla, pervasız bir şekilde, şayet Almanya’ya geri dönmezse tutuklanabileceği yönünde tehdit edilmiştir. Bu tutumun kabulü de izahı da mümkün değildir. Hollanda polisi ve yönetimini şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bize demokrasi dersi vermeye çalışanlar net bir şekilde görüldü ki bu sınavda kalmışlardır. Başta Hollanda olmak üzere Almanya ve Avusturya’yı ülkemize ve devlet adamlarımıza yönelik bu akıl almaz tavırlarından dolayı şiddetle kınıyoruz. Bu terbiyesiz tavırları asla tasvip etmediğimizi beyan ediyoruz.”

Yapılan basın açıklamasının ardından grup dağıldı.