24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler - Muş'ta bir araya gelen bir grup STK ve siyasi parti temsilcisi, Hollanda'nın diplomatik skandala neden olan tavrını kınadı MUŞ (AA) - Muş'ta bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

12.03.2017 - 17:31

Muş Belediye Meydanı'nda bir araya gelen siyasi parti ve STK'lar adına basın açıklaması yapan Abidin Acar, Türkiye'nin son yüzyılın en önemli seçimlerinden birine girdiğini hatırlatarak, dost ile düşmanın, yalan ile gerçeğin, geçmiş ile geleceğin iç içe yaşandığı tarihi anlara şahit olduklarını söyledi.

Acar, Avrupa'nın Türk siyasetçilere yönelik tavrına tepki göstererek, "Düne kadar ülkemizi hiçbir uluslararası anlaşmada taraf olarak kabul etmeyen, bölgesel politikalar söz konusu olduğunda dikkate almayan, medeni bir toplum olarak görmediği için ikinci sınıf vatandaş muamelesi yaparak gurbetçilerimize hayatı zindan eden Avrupa, büyük Türkiye ülküsüne bir adım daha yaklaşan Türkiye'yi tek gündem maddesi haline getirmiş, bize karşı yapmış olduğu düşmanlıkta vites yükseltmeye başlamıştır." diye konuştu.

Bakan Kaya'nın Hollanda polisince büyük bir haksızlığa ve terbiyesizliğe maruz bırakıldığını vurgulayan Acar, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da yerinde ifadesiyle 'Nazi Artığı Hollanda', tüm diplomatik nezaketleri aşan bir hakarette bulunmuş, bir bayan bakanımızın konvoyunu durdurmuş, beraberindeki bazı bayanları da ellerini kelepçelemek suretiyle sınır dışı etmiştir. Hiçbir fiili harekette bulunmayan ve en küçük bir taşkınlık yapmayan kardeşlerimiz, gözleri dönmüş atlar ve kudurmuş Alman kurt köpeklerince taciz edilmiştir. At izini it izine karıştıran Hollanda polisi, tüm uyanıklığına rağmen kendi ayak izlerini suç mahallinde unutmuştur."

Bakan Kaya'nın diplomatik pasaport sahibi olduğu için dokunulmazlığı bulunduğuna işaret eden Acar, "Kendisi seçilmiş bir milletvekili olan, ülke toprağımız sayılan konsolosluğumuza girmekten başka bir amacı olmayan Bakan'ımız Almanya'ya geri dönmezse şayet tutuklanmakla tehdit edilmiştir. Bugünden tezi yok, kendi ırkını efendi, başkalarını parya gören bu zihniyete karşı duracağız. Sözde demokrasinin beşiği yaşlı Avrupa'nın sırtında bir kara kambur taşıdığını her zeminde haykıracağız. Hollanda'nın ülkemize ve saygıdeğer Cumhurbaşkanı'mız ile devlet adamlarımıza yönelik utanç verici bu muamelesini şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Acar, bundan sonra bu tür ahlaksızlıklara çok daha sert şekilde karşılık vereceklerini belirtti.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.