19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hopa olayları davası

Hopa olayları davası - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğu dönemde, Hopa'da düzenlediği miting öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin davaya devam edildiARTVİN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğu dönemde, Artvin'in Hopa ilçesinde düzenlenen miting öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin davaya devam edildi.

28.02.2017 - 11:06

Hopa 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar İbrahim Aksu, Şafak Ustabaş, Şinasi Gümüşkaya, Müslüm Karabulut, Ümit Vayiç, Süleyman Ustabaş, Mehmet Mete Cihan, Güven Fosforoğlu ile sanık avukatları Nagihan Bulduk ile Esma Topaloğlu katıldı.

Ek savunması istenen sanıkların tamamı duruşmanın başında savunmalarını yaptıklarını belirterek, ek savunma için süre talebinde bulundu.

Tüm sanıkların avukatı Nagihan Bulduk, duruşmanın 2012 yılından itibaren devam ettiğini ve bu sürede beş hakim değiştiğini ifade ederek, "Hakim değişikliği ve alınan kararlar nedeniyle dava sağlıklı ilerleyemiyor ve sağlıklı yargılama yürütülemiyor. Ana davada 51 kişi yargılanırken birleştirme karaları ile bu sayı 64'e çıktı. Bu nedenle 13 kişi hakkında ek savunma istenmesi nedeniyle alınan zorla getirme kararının kaldırılmasını ve tanıkların dinlenmesini talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme, eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.