20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hükümlüler, şehit mezarlarının bakım ve onarımını yaptı

- Trabzon'da, denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan hükümlüler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında şehit mezarlarının bakım, onarım, temizlik ve boya işlerini yaptı TRABZON (AA) - Trabzon'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkilikleri kapsamında, Trabzon Denetimde Serbestlik Müdürlüğünce kamu hizmeti tedbiri uygulanan hükümlüler, şehit mezarlarının silinen yazılarını boyayıp, şehitliğin bakım onarım ve temizliğini yaptı.

11.07.2019 - 17:05

Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahin ve Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, bu kapsamda Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından şehitler için dua edilen programda Tuncel ve Şahin, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Vali Yardımcısı Şahin ve Başsavcı Tuncel daha sonra hükümlülerle beraber şehit mezarlarını boyadı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Tuncel, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz şehitlerinin yad edilmesi ve gazileri anmayı amaçladıklarını belirtti.

Trabzon Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde kamu hizmeti gören 10 hükümlü ile 444 şehidin mezarının bakım ve onarım çalışmalarının üstlenildiğini aktaran Tuncel, şunları dile getirdi:

"Amacımız 15 Temmuz ruhunu her şeyden önce canlı tutabilmek ve bu demokrasi zaferini gelecek nesillere aktarabilmek ve bu şekilde FETÖ ile kararlı mücadelemizi sürdürebilmektir. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı olarak hep 15 Temmuz ruhuna uygun olarak gerekli duyarlılık ve özveriyi göstermeye devam edeceğiz."

Hükümlülerden Samet Afşar da şehitliklerin bakım ve onarımını yaptıkları için mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, "Şehitlerimiz bizlerin rahat uyuyabilmesi için kendilerini, canlarını feda ettiler. Bu şekilde onlara hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu şekilde şehitlerimizin mezar taşlarını boyamak her insana nasip olmaz. Bize nasip oldu. Çok ayrı bir duygu yani o mutluluğu anlatamam." dedi.

Denetimli serbestliğin kendilerine sağladığı imkan ile meslek öğrendiklerini aktaran Afşar, "Mesleği olmayan kişiler burada meslek öğreniyor, hayata tutunmayı öğreniyor. Denetimde serbestlik bize bu yönde bir kapı açıyor. Meslek öğrenmiş oluyoruz. Cezamızın bir kısmını da böyle geçirmiş oluyoruz. En azından cezaevinde boş oturarak tespih sallamakla değil de şu anda burada şehitlik mezarlığında şehitlerimizin taşlarını boyadığımız gibi. Bu bizim için bir mutluluk." diye konuştu.

Programa, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyüp Ergan, Trabzon Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Kızılay Başkanı Oğuz Kara, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Mustafa Dereli de katıldı.

Muhabir : Seyit Ahmet Eksik
Yayınlayan : Evren Aydoğan