29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Huzur, Veysel Karani Türbesine ziyaretçi ilgisini artırdı

Huzur, Veysel Karani Türbesine ziyaretçi ilgisini artırdı - Tesis edilen huzur iklimini fırsat bilerek bölgeye gelen yerli turistler, inanç turizmi kapsamında Siirt'in Baykan ilçesindeki Veysel Karani Türbesini ziyaret ediyor - İki günde belde ve türbeyi 5 binin üzerinde vatandaşın ziyaret ettiği belirtildi SİİRT (AA) - Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinde bulunan Veysel Karani Türbesi, tesis edilen huzur ile bölgeye gelen ziyaretçilerce yoğun ilgi görüyor.

15.05.2017 - 17:53

Yerleşim yerlerinin düzenlenen müşterek operasyonlarla temizlenmesinin ardından tesis edilen huzur ve güven ortamı bölgede sosyal yaşam, ekonomi ve turizm gibi pek çok alanda olumlu yansımalarını gösterdi.

Siirt'in inanç turizmi açısından büyük öneme sahip Veysel Karani Türbesinin bulunduğu Ziyaret beldesi de huzur iklimini fırsat bilerek bölgeye gelen çok sayıda yerli turiste ev sahipliği yapıyor.

İlçeyi ziyaret edenler ibadetlerini yapıp, türbede dua okurken, turizmde sağlanan canlılık ilçe esnafının da yüzünü güldürdü.

Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey, il dışından gelenler de dahil iki günde 5 bini aşkın vatandaşın türbeyi ve beldeyi ziyaret ettiğini belirtti.

Veysel Karani Türbesinin inanç turizmi bakımından kent için önemine değinen Kocabey, türbenin ziyaretçi akınına uğradığını aktardı.

Türbeyi ziyaret etmek için Mardin’den gelen Hamşi Denli, türbeyi ziyaret edip, dua ettiğini söyledi.

Annesini 3 yaşında kaybettiğini dile getiren Denli, "Anne çok önemlidir. Veysel Karani Hazretleri annesini sırtında gezdirirmiş. Benim annem de yaşasaydı ben de onu sırtımda taşırdım ama doyamadım anneme. Allah onun annesine ve tüm annelere rahmet eylesin." dedi.

Bitlis’ten ilçeye gelen Yücel Nasır da herkese türbeyi ziyaret etmelerini tavsiye etti.

Nasır, sık sık ilçeye gelerek bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Akif Aydın da Veysel Karani'yi ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Herkesin buraya gelip, bu maneviyatı yaşamasını dilerim." diye konuştu.