19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İBB'den amatör spor kulüplerine malzeme desteği

İBB'den amatör spor kulüplerine malzeme desteği - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal: - "İBB olarak amatör spor kulüplerimize ve okullarımızın spor kulüplerine destek oluyoruz.

23.11.2017 - 16:33
180 okulumuzun bahçesinde spor salonu yaptık. Şu anda yaklaşık 35 spor salonumuzun yapımı devam etmekte. Yine 140 spor salonumuzun yapımı planlanmış vaziyette. Toplamda 265 okulumuzun bahçesinde spor salonumuz bitmiş olacak" - "Gençler, eğer spor yapar, iyi çalışır, sağlıklı olursanız, bir gün sizlerden birileri o (bakan, başkan) koltuklara oturacak. Amacımız sizleri bu koltuklara daha iyi hazırlamak. O zaman ülkemiz daha iyi olsun, daha iyi gelişsin. Bizim yaptıklarımızdan daha iyisin yapınız istiyoruz"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB olarak amatör spor ve okulların spor kulüplerine malzeme desteği verdiklerini belirterek, "180 okulumuzun bahçesinde spor salonu yaptık. Şu anda yaklaşık 35 spor salonumuzun yapımı devam etmekte. Yine 140 spor salonumuzun yapımı planlanmış vaziyette. Toplamda 265 okulumuzun bahçesinde spor salonumuz bitmiş olacak." dedi.

Uysal, "Destek Bizden, Başarı Sizden" sloganıyla Cebeci Spor Kompleksi'nde düzenlenen, "Amatör Spor Kulüpleri ve Okul Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtımı" töreninde yaptığı konuşmada, spora destek sunmaya devam edeceklerini söyledi.

20 branştaki bin kulübe malzeme dağıtımı yaptıklarını ifade eden Uysal, "Bu malzeme dağıtımının törenini burada gerçekleştiriyoruz ama ekiplerimiz 370 bin malzemeyi okullara ve amatör kulüplerine dağıtacaklar." diye konuştu.

Gençlere spor malzemeleri dağıtımının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanlığı döneminde başladığını hatırlatan Uysal, şöyle konuştu:

"Eğer bugün sporda, spor tesislerinde önemli bir mesafe alındıysa o günlerde başlayan çalışma, o dönemde atılan adımların sayesinde gelindi. Şu anda biz, İstanbul’da İBB olarak amatör spor kulüplerimize ve okullarımıza destek oluyoruz. Toplamda 180 okulumuzun bahçesinde spor salonu yaptık. Şu anda yaklaşık olarak 35 spor salonumuzun yapımı devam etmekte. Yine 140 spor salonumuzun yapımı planlanmış vaziyette. Toplamda 265 okulumuzun bahçesinde spor salonumuz bitmiş olacak."

İBB olarak gençlerin spor yapması için gayret gösterdiklerini vurgulayan Uysal, gençlerin spor yapmalarını, sağlıklı olmalarını ve geleceğe daha iyi hazırlanmaları gerektiğini kaydetti.

Uysal, özellikle Cebeci Spor Kompleksi’ni dolduran gençlere seslenmek istediğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gençler, bugün protokolde oturan, bakanımızdan, belediye başkanlarımıza, kaymakamımızdan genel müdürümüze kadar her biri geçmişte sizler gibi öğrenciydi. Sizler gibi bu salonlardan, bu sıralardan geçti. Eğer, spor yaparsanız, iyi çalışırsanız, sağlıklı olursanız, bir gün sizlerden birileri o koltuklara oturacak. Amacımız sizleri bu koltuklara daha iyi hazırlamak. O zaman ülkemiz daha iyi olsun, daha iyi gelişsin. Bizim yaptıklarımızdan daha iyisin yapınız istiyoruz."

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Spor Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez de katıldı.

Konuşmaların ardından Başkan Mevlüt Uysal ve beraberindekiler, spor kulüplerine malzemelerini dağıttı. Program, heyetin sporcularla fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.