28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"İçeride dışarıda düşmanımız birdir"

"İçeride dışarıda düşmanımız birdir" - Ağrı Valisi Işın: "İçeride dışarıda düşmanımız birdir.

24.03.2017 - 21:34
32 yıldır PKK'yı bizim başımıza bela edenler, bugün Avrupa'da devletimize karşı hasmane tutum içinde olanlardır" - "Bize zulmedenlere hep beraber karşı duralım. Çocuğumuz olsa dahi sırtımızı dönelim. Bize kötülük yapanlara, değerlerimizi taşımayanlara, zulmedenlere, bizimle aynı kıbleyi paylaşmayanlara, aynı Allah'a inanmayanlara, aynı Peygambere ümmet olmak istemeyenlere biz elbetteki duruşumuzu sergileyeceğiz. Allah aşkına biraz muhakeme edelim. Bizim bu zalimlerle ne işimiz var?"

AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, "İçeride dışarıda düşmanımız birdir. 32 yıldır PKK'yı bizim başımıza bela edenler, bugün Avrupa'da devletimize karşı hasmane tutum içinde olanlardır." dedi.

Işın, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Doğubayazıt Belediyesinin organize ettiği yemek programında muhtarlar ile bir araya geldi.

Vali Işın, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin içinde barındırdığı tüm etnik gruplarıyla yeri geldiğinde kahramanlığını ve cesaretini gösterdiğini söyledi.

Darbe girişiminde vatanın ve milletin değerini bir kez daha gördüklerini belirten Musa Işın, "15 Temmuz'dan itibaren neden Hükümet Konağı önünde bir ay boyunca nöbet tuttunuz? Çünkü kimse bizim vatanımızı çiğneyemez. Bu düşünceyle hepiniz hain darbecilere karşı direndiniz." diye konuştu.

- "Bize zulmedenlere hep beraber karşı duralım"

Işın, Kürt halkının dindar, haysiyetli ve vatansever olduğuna işaret ederek, şunları ifade etti:

"Sizler hizmetin en iyisine layıksınız. Doğubayazıt, terörden en çok çeken birkaç ilçeden biri. Doğubayazıtlı haraca bağlanmış, çocuğu dağa götürülmüş, mahremine el uzatılmış, araçları yakılmış ve korku içerisinde yaşamıştır. Yapılmadı mı bunlar? Bize zulmedenlere hep beraber karşı duralım. Çocuğumuz olsa dahi sırtımızı dönelim. Bize kötülük yapanlara, değerlerimizi taşımayanlara, zulmedenlere, bizimle aynı kıbleyi paylaşmayanlara, aynı Allah'a inanmayanlara, aynı Peygambere ümmet olmak istemeyenlere biz elbetteki duruşumuzu sergileyeceğiz. Allah aşkına biraz muhakeme edelim. Bizim bu zalimlerle ne işimiz var?"

- "Türkiye güçlenmesin istiyorlar"

Türkiye üzerinden oyunlar oynandığına işaret eden Vali Işın, "İşte Batı'da son zamanlarda bize yapılanları görüyorsunuz. Türkiye güçlenmesin istiyorlar. İçeride dışarıda düşmanımız birdir. 32 yıldır PKK'yı bizim başımıza bela edenler, bugün Avrupa'da devletimize karşı hasmane tutum içinde olanlardır." ifadelerini kullandı.