24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

"İçimizde hainlere yer yok"

"İçimizde hainlere yer yok" - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.

12.07.2017 - 12:25
Dr. Coşkun: - "Hain terör örgütüyle organik bağı olanları bulup, bunların devlet içerisindeki görevlerini sona erdirme noktasındaki hassasiyetimiz ilk günkü canlılıkla sürüyor. İçimizde bu hainlere yer yok"

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bugüne kadar Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu belirlenen 20 personellerinin ihraç edildiğini belirterek, "Hain terör örgütüyle organik bağı olanları bulup, bunların devlet içerisindeki görevlerini sona erdirme noktasındaki hassasiyetimiz ilk günkü canlılıkla sürüyor. İçimizde bu hainlere yer yok." dedi.

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz Cumartesi günü, hain darbe girişiminin birinci yılı olduğunu anımsattı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli kırılma noktalarından birisinin de 15 Temmuz 2016 olduğunu belirten Coşkun, bu tarihin ve halkın ihanete karşı verdiği cesur tepkinin asla unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Üniversitelerinden bugüne kadar FETÖ ile bağlantısı belirlenen 18'i akademik 20 personelin ihraç edildiğini bildiren Coşkun, "15 Temmuz darbe teşebbüsü, çok korkunç bir girişimdi. Buna karşı devlet, vatandaşıyla özgürlüğünü, demokrasisini ve vatanını korumak için çok ciddi refleks gösterdi. Tabii biz de devlet üniversitesi olarak bu refleksi benimsedik. İçimizde bu hainlere yer olmaması gerektiği düşüncesinden hareketle bir takım girişimlerde bulunduk." diye konuştu.

FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı olabileceğini düşündükleri kişileri yakın takibe aldıklarını anlatan Coşkun, bu kişilerle ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Takibe aldıkları kişilerle ilgili "gri liste" oluşturduklarını ifade eden Coşkun, "Bu kişilerle ilgili, elde edeceğimiz yeni donelere göre işlemler yapılacak. Bu ihaneti doğrudan ya da dolaylı olarak destekleyenleri, hain terör örgütüyle organik bağı olanları bulup, bunların devlet içerisindeki görevlerini sona erdirmek noktasındaki hassasiyetimiz ilk günkü canlılıkla sürüyor. İçimizde bu hainlere yer yok." değerlendirmesinde bulundu.

Coşkun, üniversite olarak 15 Temmuz'un birinci yılı dolayısıyla yapılacak etkinliklere yoğun katılım göstereceklerini belirtti.