29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

İçişleri Bakanı Soylu Şırnak'ta: (2)

İçişleri Bakanı Soylu Şırnak'ta: (2) - "Bilmenizi istiyorum ki eğer bundan sonra bir annenin evladını terör örgütü dağa götürürse, 13 yaşında onu annesinin sevgisinden mahrum bırakırsa burada hepinizin huzurunda söylüyorum İçişleri Bakanlığı bana haram olsun" - "Buradaki paralar artık terör örgütüne gitmiyor.

17.03.2017 - 20:41
İdil'de bir taraftan içme suyu, kanalizasyon, parklar, yollar ve bütün altyapı hizmetleriyle beraber bu kaynaklar artık İdil'e ve bu güzel çocuklarımızın geleceğine ayrılıyor"

ŞIRNAK (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bilmenizi istiyorum ki eğer bundan sonra bir annenin evladını terör örgütü dağa götürürse, 13 yaşında onu annesinin sevgisinden mahrum bırakırsa burada hepinizin huzurunda söylüyorum İçişleri Bakanlığı bana haram olsun." dedi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Bakan Soylu, terörü tasfiye etmek istemelerinin nedeninin gençlere iş, aş bulmak olduğunu söyledi.

Sadece terörle mücadele etmediklerini belirten Soylu, "Sadece Gabar'da, Cudi'de, Mardin kırsalında, Lice kırsalında mücadele etmiyoruz. Bilmenizi istiyorum. Terör örgütünün bu ülkede oluşturmaya çalıştığı bu olumsuz havayı da ortadan kaldırmak için, baskıyı da ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Öbür taraftan DEAŞ ne yapıyorsa, FETÖ ne yapıyorsa burada da terör örgütü milletimin yarına ulaşmasını engelleyebilmek için umudunu kırabilmek için aynısını yapmaktadır." diye konuştu.

Soylu, bölgede vatandaşların rahatlıkla evlerine gitmeleri, rahat yatırım yapmaları için terörü bitireceklerini vurguladı.

İçişleri Bakanlığı görevine altı aydır geldiğini anımsatan Soylu, görevi boyunca yüreğinin acıdığı olayı şöyle paylaştı:

"Bir anne gelip benim koluma giriyor diyor ki; 'Bakan Bey benim evladımı 13 yaşında aldılar dağa götürdüler. Bakan Bey sen kudretli adamsın, hadi bakalım şu evladımı bir daha dağa göndermeyecek düzeni kur ne olursun' diye söylendi. Bende kız evlat sahibiyim benim de evlatlarım var o ananın o yüzündeki ifadeyi anlayabiliyorum. Artık bizi yoran bu hadiselerden kurtulacağız. Bilmenizi istiyorum ki eğer bundan sonra bir annenin evladını terör örgütü dağa götürürse, 13 yaşında onu annesinin sevgisinden mahrum bırakırsa burada hepinizin huzurunda söylüyorum İçişleri Bakanlığı bana haram olsun."

Güvenlik güçleri ve mülki idare amirleri ile huzurun tesisi için çalıştıklarını ifade eden Soylu, efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini aktardı.

"Biz 300 yılın en güçlü zamanındayız" diyen Soylu, 10 bin dolarlık kişi başına gelir seviyesi olduğunu altyapı ve üst yapısı ile güçlü bir Türkiye olduğunu belirtti.

Boynunu eğen bir Türkiye'nin geride kaldığını ifade eden Soylu, eskiden İsrail'den insansız uçak alındığını ay başında Türkiye'nin kendi ay yıldız bayraklı 6 insansız hava uçağının envantere kaydedildiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 yıl içinde millete hiç yanlış bir şey söylemediğini aktaran Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradaki paralar artık terör örgütüne gitmiyor. İdil'de bir taraftan içme suyu, kanalizasyon, parklar, yollar ve bütün altyapı hizmetleriyle beraber bu kaynaklar artık İdil'e ve bu güzel çocuklarımızın geleceğine ayrılıyor. 15 milyon lirayı çocuklar güzel asfaltlı yollarda yürüsünler diye ayırdık. Bizim çocuklar okula giderken rahat gitsin istiyoruz. Anneler babalar sıkıntı içinde olmasın istiyoruz. Batıda ne varsa Şırnak'ta da o olsun istiyoruz."

Soylu, 16 Nisan'da Türkiye'nin yeni bir döneme başlayacağını bildirdi.

Soylu, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Diyorlar ki Meclis zayıflayacak. Meclis güçlü meclis olacak. Adnan Menderes'i yargılayanlar ve asanların talimatını verenleri bilirler. 17 Aralık'ta Menderes'in ölümünden 53 yıl sonra yeniden bir ülkenin başbakanını yargı darbesiyle indirmeye çalışıp iftira edenler de hakimler, savcılar ve yargıçlar değil miydi? Şimdi onların yargısı gidiyor. Milletin yargısı gelecek. İstedikleri zaman değiştirecekleri bir Türkiye yok artık. Bugün ayakların üzerinde duran bir Türkiye var. 2023'e giden bir Türkiye var. 2053 ve 2070'e giden bir Türkiye var. Kürt kardeşim bilesin bizi birbirinden bunlar ayıramayacaklar. Gençler ne olmasını istiyorlar. Gençler milletvekili olmak istiyorlar. Gençler Çanakkale'de şehit olsun, gençler Kurtuluş Savaşında şehit olsun ama gençler milletvekili olmasın diyorlar. Gençlerde milletvekili olacak. Onlarda şaşıp kalacaklar. 16 Nisan'da vereceğiniz mesaj önemli. 16 Nisan'dan sonra hizmet daha çok gelecek. Gençlerimiz işsizlik görmeyecekler."

Konuşmasının ardından vatandaşlarla sohbet eden Soylu, daha sonra Şırnak'tan ayrıldı.

(Bitti)