24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

İDDEF ramazan ayı faaliyetlerini tamamladı

İDDEF ramazan ayı faaliyetlerini tamamladı İSTANBUL (AA) - İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), 33 ülke ve 40 bölgede sürdürdüğü ramazan ayı faaliyetlerini tamamladı.

24.06.2017 - 18:31

İDDEF'den yapılan yazılı açıklamada, bağışçıların yardımlarının belirlenen bölgelere ve ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırılmasının sevincinin yaşandığı vurgulandı.

Yardımların tamamının intizamlı bir şekilde ihtiyaç sahibi kişilere aktarmaya gayret gösteren İDDEF'in bu yıl da belirlediği hedeflere ulaşmanın haklı gururunu yaşadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bağışlarınızla Afrika, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika olmak üzere 4 kıtada toplam 33 ülkede 147 bin 150 kişilik iftar sofraları kuruldu. Önceliği talebe ve yetimler olmak üzere zekât ve fitrelerinizi binlerce ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Asya ve Afrika’da çalışmalarına başladığımız 21 yeni su kuyusu ile birlikte 600 su kuyusuna ulaştık. Yurt içerisinde belirlediğimiz ihtiyaç sahibi ailelere 200 kumanya yardımında bulunduk. Bunların yanı sıra çalışmalarımızın yoğun olduğu yurt dışında ise, ihtiyaç sahibi bin 70 aileye kumanya yardımı ulaştırıldı. Halihazırda medreselerimizde okuyan yetim ve yardıma muhtaç talebe kardeşlerimize, bu bayramda da bayramlıklar hediye edeceğiz."

Açıklamada, "Yapılan bu çalışmalarda desteğini esirgemeyen başta Türkiye ve tüm dünyadaki Müslüman kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunar, yapılan yardımların karşılığını Allahü Teâlâ’dan niyaz ederiz." denildi.