23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Iğdır İl Genel Meclisi seçim sonuçları

Iğdır İl Genel Meclisi seçim sonuçları - Kentteki İl Genel Meclisinin Danıştayın kararıyla feshedilmesiyle yapılan seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre il genelinde, 7 AK Parti, 3 HDP ve 1 MHP adayı Iğdır İl Genel Meclisine seçildi - 56 bin 398 oyun geçerli sayıldığı seçimde, oyların yüzde 42,44'ünü AK Parti, yüzde 35,55'ini HDP, yüzde 14,46'sını MHP aldı - AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim Koordinatörü Başer: - "Iğdır halkını tebrik ediyorum.

4.06.2017 - 23:14
16 Nisan'daki halk oylamasında Türkiye kazandı, 4 Haziran'daki seçimlerde ise Iğdır kazandı"

IĞDIR (AA) - Iğdır'da, İl Genel Meclisinin Danıştayın kararıyla feshedilmesiyle yapılan seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre il genelinde, 7 AK Parti, 3 HDP ve 1 MHP adayı Iğdır İl Genel Meclisine seçildi.

Kentte saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de tamamlandı. Oy verme işleminin ardından yapılan sayımda, resmi olmayan sonuçlara göre, 5 meclis üyesi kadrosu bulunan Iğdır il merkezinden 2 AK Parti, 2 HDP ve 1 MHP adayı seçildi.

Aralık ilçesinden ise AK Parti'den 2 aday, Karakoyunlu ilçesinden AK Partili 2 aday, Tuzluca ilçesinden de 1 AK Parti ile 1 HDP adayı meclis üyesi oldu.

Buna göre, il genelinde 11 olan il genel meclisi kadrosunun 7'si AK Parti, 3'ü HDP ve 1'i MHP'li olarak belirlendi.

56 bin 398 oyun geçerli sayıldığı seçimde, oyların yüzde 42,44'ünü AK Parti, yüzde 35,55'ini HDP, yüzde 14,46'sını ise MHP aldı.

İl genelinde AK Parti'ye 23 bin 937, HDP'ye 20 bin 49, MHP'ye 8 bin 154, CHP'ye bin 957, Vatan Partisine bin 449, Saadet Partisine ise 852 oy verildi.

- AK Partililer, davul zurna eşliğinde kutlama yaptı

Seçimin resmi olmayan sonuçlarının ortaya çıkması üzerine büyük mutluluk yaşayan AK Partililer, kentin Zübeyde Hanım Bulvarı'nda toplanıp kutlama yaptı.

Davul zurna eşliğinde halaylar çeken partililer, araçlarıyla konvoy oluşturup klakson çalarak şehir turu attı.

Kutlamalara, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim Koordinatörü Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz'ın da yer aldığı çok sayıda partili katıldı.

Milletvekili Başer, seçmenlere hitaben yaptığı konuşmada, seçimlerden galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Iğdır halkını tebrik ediyorum. 16 Nisan'daki halk oylamasında Türkiye kazandı, 4 Haziran'daki seçimlerde ise Iğdır kazandı." dedi.

- "AK Parti, kentteki oy oranını artırdı"

AK Parti İl Başkanı Tutulmaz ise kentteki seçimlerde 11 olan İl Genel Meclisi adayının 7'sini AK Parti'nin, 3'ünü HDP'nin, birini de MHP'nin kazandığını ifade ederek, bu seçimlerde AK Parti'nin kentteki oy oranını da artırdığını vurguladı.

Iğdır'da bir süre önce, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları engellemek amacıyla Ağrı Dağı'na kurulan sözde canlı kalkan çadırına destek verenlere güvenlik güçlerince operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda, çadırda bulundukları belirlenen Iğdır İl Genel Meclisi üyeleri hakkında adli işlem başlatılmış, İl Genel Meclisi de Danıştayın aldığı kararla feshedilmişti.