28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Iğdır Üniversitesinde devir teslim

Iğdır Üniversitesinde devir teslim - Rektör Vekili Prof.

21.03.2017 - 18:07
Dr. Şanda, rektörlük görevini Prof. Dr. Alma'ya devretti

IĞDIR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce yaptığı atamayla Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne getirilen Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, görevi Rektör Vekili Prof. Dr. Murad Aydın Şanda'dan devraldı.

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü'nde düzenlenen devir teslim töreninde, Prof. Dr. Alma, görevin kendisine verilmiş olmasından dolayı heyecan içinde bulunduğunu söyledi. Alma, "15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis asker ve vatandaşlarıma Allahtan rahmet diliyorum. Bu zor günlerde vatanı için mücadele veren polis ve askerimizin Allah yardımcısı olsun. Ülkemizin bu güzel yerinde genç olan bir üniversitede görevi devralmanın şevk ve heyecanı içerisindeyim. İlim ve irfan yuvası olan bu kuruluşta mesai arkadaşlarımızla iyi işler yapacağımıza yürekten inanıyorum." diye konuştu.

-"Üniversite bir şehrin zihni hükmündedir"

Üniversitelerin bir şehrin zihni hükmünde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Alma, "Bu kurumda şehrin çehresini değiştirecek, halkın huzur ve refahını artıracak fikir ve projelerin çıkması gerekmektedir. Bu manada İnşallah bütün sivil ve siyasi kuruluşlarımızla ve halkımızla iş birliği ve dayanışma içerisinde şehrimizin ekonomik gelişmesine ve sosyal huzuruna katkı vermeyi kendimize görev biliyoruz." ifadesini kullandı.

AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras da, Çanakkale Savaşı'nda Türk milletinin 255 bin şehit verdiğini hatırlatarak, "Bu savaşta millet olarak yetişmiş ve okumuş insanlarımızı şehit verdik. Bugünkü bağımsızlığımız adına şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz ve onları rahmetle anıyoruz." dedi.

Eğitimin önemine işaret eden Aras, "Çanakkale Savaşı'nda eğitimli insanımızı kaybetmemiş olsaydık bugün gelişmiş ülkelerin yanında daha da gelişmiş bir ülke olurduk. Bu manada hükümetimiz eğitim ile ilgili önemli reformlar yapmaktadır." diye konuştu.