20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Iğdır'da güvenlik korucularının yemin töreni

Iğdır'da güvenlik korucularının yemin töreni IĞDIR (AA) - Iğdır'da, 223 güvenlik korucusu törenle yemin edip göreve başladı.

30.03.2017 - 19:23

Kentte, yeni göreve başlayan güvenlik korucuları için İl Jandarma Komutanlığında yemin töreni düzenlendi.

Törenin açılışında konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, terör örgütlerine gereken dersi el ele vereceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bir tek terör örgütü kalmayana kadar bu mücadele sürdürülecektir. Iğdır halkı terör örgütü ile arasından mesafe koymuştur. Bu vesile ile terör örgütüne karşı dik duruş sergileyen Iğdır halkına teşekkür ederim. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan ihanet cetlerine karşı gerektiğinde bir araya gelebildiğimizi bütün dünyaya ispatladık. Yemin eden güvenlik korucularımız da dosta güven, düşmana korku saçmaktadır. Bu evlatlarımız bizlerin gurur kaynağıdır."

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Karaman Dikmen de Iğdır'da terörle mücadelenin daha etkin ve kararlılıkla sürdürülmesi amacıyla güvenlik korucuları ile kader birliği yaptıkları ifade etti.

Terörle mücadelede herkese büyük sorumluk ve görev düştüğüne işaret eden Dikmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halkın desteği bu mücadelede çok önemlidir. 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimi, terör örgütlerinin halkın desteğini sağlayamadıklarının göstergesidir. Bu vesile ile gözlerini kırpmadan canlarını veren tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnet ve saygıyla anıyoruz. Birlikte olduğumuzda en zor şartlarda bile her zorluğun üstesinde gelen bir milletin evlatları olarak terör denilen belanın üstesinden geleceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın. Devletimizin kolluk görevlileri jandarma ve polisin yanından güvenlik korucularımız PKK'nın karşı karşıya gelmeye çekindiği büyük bir güçtür. Onlar bizim silah arkadaşlarımızdır. Onlara görevlerinde başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından 223 güvenlik korucusu yemin edip görevine başladı.

Törende, emekli olan 123 güvenlik korucusuna da Vali Alpman, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Iğdır Cumhuriyete Başsavcısı Sedat Turan, AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz tarafından hizmet belgeleri takdim edildi.