28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Iğdır'da Nevruz Bayramı kutlamaları

Iğdır'da Nevruz Bayramı kutlamaları - Bahar'ın müjdecisi olan Nevruz Bayramı, Iğdır'da düzenlenen etkinliklerle kutlandıIĞDIR (AA) - Baharın gelişi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, Iğdır'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

21.03.2017 - 21:36

Her yıl, "yeni yılın başlangıcı", "baharın müjdecisi" ve "doğa bayramı" olarak kabul gören ve bilinen tarihi 18 asırdan fazla olan Nevruz Bayramı dolayısıyla Iğdır'da "alev alev" ve "yumurta dövüştürme" oyunları eşliğinde kutlama düzenlendi.

Melekli Beldesinde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar meydanda yakılan Nevruz ateşinin üstünden "Alev alev üstüne, ağırlığım, uğursuzluğum bu alevin üstüne" diyerek atladı.

Geçmiş yıldan kalan rahatsız edici durumların Nevruz alevleri arasında yandığına inanılan ve kadınlar ile çocukların da katıldığı alev alev etkinliğinde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Etkinliğin ardından bir kahvede toplanan vatandaşlar, rengarenk boyanan yumurtaları birbirine vurarak yumurta dövüştürdü.

Iğdır'da yaşayan Azeri toplumunun çeşitli etkinliklerle kutladığı Nevruz Bayramı dolayısıyla komşular birbirlerine ziyarete gidecek ve "yeddi levin" adı verilen yedi çeşit yemiş veya meyvenin toplanmasıyla yapılan tepsileri hediye edecek.