20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yardım - İHH İnsan Yardım Vakfı ekipleri, Humus'tan tahliye edilen 2 bin kişiye battaniye, gıda ve içme suyu yardımında bulundu HATAY (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Suriye'de rejimin kuşatması altındaki Humus'un el-Waar ilçesinden tahliye edilen 2 bini aşkın sivile yardımda bulundu.

28.03.2017 - 18:40

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son dönemlerde artan saldırılar nedeniyle Humus'un el-Waar ilçesinde mahsur kalan sivillerin, Rusya'nın arabuluculuğunda, rejim ve muhalifler arasında yapılan anlaşma sonucu kısmen daha güvenli bir bölge olan Cerablus'a tahliye edildiği belirtildi.

El-Waar bölgesinden bugün tahliye edilen 393 aileden oluşan, 2 bini aşkın sivilin İHH ekipleri tarafından karşılandığını ifade edilen açıklamada, gelenlere battaniye, gıda ürünleri ve içme suyu yardımında bulunulduğu kaydedildi.

Sivillerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla da Türk Kızılayı tarafından temin edilen çadırların, İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerinin de desteğiyle kurulmasına başlandığı belirtildi.