25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İHH Suriyeli ailelerin yüzünü güldürecek

İHH Suriyeli ailelerin yüzünü güldürecek - İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım: "Savaş mağdurlarına bayramda kurban eti ulaştırmak için alımlara başladık"HATAY (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kurban Bayramı hazırlıklarını ve insani yardım çalışmalarını denetlemek amacıyla Suriye’yi ziyaret etti.

13.08.2018 - 12:34

Yıldırım, savaş mağdurlarına bayramda kurban eti ulaştırmak için alımlara başladıklarını belirtti.

Suriye içerisindeki Kurban Bayramı hazırlıklarını ve insani yardım çalışmalarını yerinde inceleyen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, savaş mağdurlarına bayramda kurban eti ulaştırmak için alımlara başladıklarını söyledi.

Türkiye'den ve farklı ülkelerden hayırseverlerce bağışlanan kurbanlıkları Suriye halkına ulaştıracaklarını ifade eden Yıldırım, ''Bu yıl 'Paylaştığın senindir' sloganıyla yola çıktığımız Kurban Bayramı'nda Suriye'nin İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye kırsallarında kesim yapacağız. Kesim yaptığımız bölgelerdeki ihtiyaç sahibi ailelere bayramın ilk gününden itibaren kurban eti ulaştıracağız.'' dedi.

Bayramın yaklaşmasıyla Suriye içerisinde ilk etapta bin hisse küçükbaş kurbanlık alımı yaptıklarını ifade eden Yıldırım, ''Suriye şartlı yapılan kurban bağışlarına ve ihtiyaç durumuna göre alımlarımız devam edecek. Vacip ve nafile kurbanlarını Suriye’ye göndermek isteyen hayırseverler bir hisse bedeli olan 750 lira karşılığında mazlumların yüzlerini güldürebilecekler." diye konuştu.

Suriye'de saldırı altındaki halkın zor günler geçirdiğini ve gıda sorununun baş gösterdiğini vurgulayan Yıldırım, "Kurban Bayramı dolayısıyla binlerce ailenin evine et girecek. Bölgede yardımların ulaştığı ailelerin mutluluklarına şahit olacağız. Bayramda ve sonrasında da Suriye’ye çeşitli yardımlar göndermeye devam edeceğiz." sözlerine ekledi.

Yıldırım, kurban bağışı almaya devam ettiklerini aktardı.