29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

İhtiyaç sahiplerine belediye bahçesinden meyve

İhtiyaç sahiplerine belediye bahçesinden meyve - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bahçesinde yetiştirilen narlar, paketlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesinin bahçesinde yetiştirilen meyveler, paketlenerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor.

16.10.2018 - 14:04

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Valiliğinin, kentin kurtuluş mücadelesinde şehit olan "Nusret Bey" anısına oluşturduğu ve daha sonra Büyükşehir Belediyesine devrettiği 200 dönümlük bahçede, ziraat mühendislerinin kontrolünde üzüm, elma, nar, kayısı ve zeytin gibi birçok organik ürün yetiştiriliyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından hasadına başlanan narlar da hediye paketlerine konularak, önceden tespit edilen dar gelirli ailelerin adreslerine teslim ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Park Bahçeler Daire Başkanı Başkanı İmam Katı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin talimatıyla, yetiştirdikleri meyvelerin dar gelirli ailelere dağıtıldığını belirtti.

Meyve bahçesinde nar hasadına başladıklarını dile getiren Katı, "Yaklaşık 1200 nar ağacında hasat devam ediyor. Toplanan meyveler, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından daha önceden tespit edilen dar gelirli ailelere teslim ediliyor. Daha önce de 7,5 ton üzüm, söz konusu ailelere teslim edilmişti." dedi.