20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İhtiyaç sahiplerine istedikleri yemeği yapıyorlar

İhtiyaç sahiplerine istedikleri yemeği yapıyorlar - Kilis'te gönüllü kadınlar, yardıma muhtaç ve kimsesiz yaşlı insanlara kapı kapı dolaşarak hazırladıkları yemekleri ulaştırıyor KİLİS (AA) - Kilisli kadınlar, "Belediye Soframızda" projesi kapsamında, Suriyeli sığınmacılar ile ihtiyaç sahibi kimsesiz yaşlılara yemek ulaştırıyor.

19.02.2017 - 19:53

Kilis Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye konaklarında görevli 100 kadın, mahalle sakinlerinden gelen ihbarlar ve kendi girişimleriyle tespit ettikleri Suriyeli aile ile kimsesiz yaşlıları ziyaret ediyor.

Kadınlar, ziyaret sırasında hangi yemeği yiyeceklerini öğrendikleri ihtiyaç sahiplerine istedikleri yemekleri belediyenin konaklarında hazırladıktan sonra kapı kapı dolaşarak dağıtıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Hasan Kara, kent genelinde öncelikle proje kapsamında gönüllü kadınların kentteki evleri tek tek ziyaret ederek ailelerin hallerini hatırlarını sorduklarını belirtti.

Kara, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmada yaşanan sıkıntıları gidermek için gönüllü kadınlar sayesinde yardımları ulaştırdıklarını ifade etti.

Hedeflerinin tüm kenti tarayıp ihtiyaç sahibi Suriyelilere ve Türk vatandaşlara ulaşmak olduğunu vurgulayan Kara, şunları kaydetti:

"Kilis Belediyesi konaklarında görevli olan personeller adeta birer evlat gibi bakıma muhtaç, kimsesiz yaşlılarımıza hizmete devam ediyor. Belediye Soframızda adlı proje ile konaklarımızda kimsesiz, evinde yemek pişiremeyen, hayatın zorlukları yüzlerine yansımış büyüklerimizin canının istediği yemekleri hazırlayıp evlerine götürüyoruz. Personellerimiz hazırladıkları yemeklerle yaşlılarımızı ziyarete gidiyor ve büyük bir özlem ve sevinçle karşılanıyor."