28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"İhtiyar delikanlılar" boccede rakip tanımıyor

"İhtiyar delikanlılar" boccede rakip tanımıyor - Osmaniye Özden Huzurevi bünyesinde kurulan ve sporcularının en genci 65, en yaşlısı 75 yaşında olan bocce takımı, bölge yarışmasında rakiplerine fark atarak birinci oldu - Günde 3 kez antrenman yapan "ihtiyar delikanlılar", Antalya'da yapılacak Türkiye şampiyonasında başarılı olup, dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek istiyor - Takım kaptanı 72 yaşındaki Tikenoğulları: "Allah'ın izniyle Antalya'da yapılacak turnuvaya gitmeye hak kazandık.

30.09.2017 - 13:27
Antrenmanlarımızı her gün birlikte aksatmadan yapıyoruz. Şampiyonluk hedefliyoruz"

OSMANİYE (AA) - MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Osmaniye Özden Huzurevi'nde kurulan ve sporcularının en genci 65 yaşında olan "ihtiyar delikanlılar"dan oluşan bocce takımı, Türkiye şampiyonasında rakiplerini geride bırakarak dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek istiyor.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Özden Huzurevi'nde kalanlardan oluşturulan bocce takımı, Türkiye şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.

Aralarında emekli astsubay ve daha önce profesyonel olarak futbol oynamışların da bulunduğu, en genci 65, en yaşlısı ise 75 yaşındaki 5 sporcudan oluşan bocce takımı, şampiyonada birinciliği hedefliyor.

Her sabah erkenden kalkan oyuncular, kahvaltının ardından bocce sahasına giderek antrenmanlara başlıyor.

Sabah, öğlen ve akşam aksatmadan antrenman yapan ekip, ekim ayında Antalya'da düzenlenecek Bocce Türkiye Şampiyonası'nda birinci olup, dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek istiyor.

Takım kaptanı 72 yaşındaki emekli astsubay Erdinç Tikenoğulları, huzurevindeyken bocce diye bir spor olduğunu duyduğunu ve merakından bu spora başladığını söyledi.

Boccenin nasıl oynandığı öğrendiklerini ve iyi bir takım olduklarını anlatan Tikenoğulları, "Allah'ın izniyle Antalya'da yapılacak turnuvaya gitmeye hak kazandık. Antrenmanlarımızı her gün birlikte aksatmadan yapıyoruz. Şampiyonluk hedefliyoruz. Ayın 13'ünde Antalya'ya hareket edeceğiz. Herkes huzurevini ye, iç, yat gibi algılıyor. Öyle yapınca kilo alıyor, hantallaşıyorsun. Herkese bu sporu tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Oyunculardan 68 yaşındaki Bahaettin Başkurt ise 2 senedir huzurevinde kaldığını dile getirerek, "Ankara'dan gelip bu sporu anlattılar ve bizi bayağı bir sardı. Her gün antrenman yapıyoruz. Hem spor hem de yarışma gibi oluyor bize. Hatta oynamazsak rahat edemiyoruz. Gece gündüz oynuyoruz, öyle bir sevgi var içimizde. Hareketsiz kalırsak bütün vücudumuzda ağrı oluyor. Ama bu sporu yaptık yapalı ağrımız kalmadı. Kendimizi çok dinç hissediyoruz." ifadesini kullandı.

- "Takımımız rakiplerini farklı skorlarla yendi"

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdi Coşkun ise yaşlıların hayata entegrasyonunu sağlama amacıyla Bakanlık tarafından huzurevlerinde bocce takımları kurulmasına karar verildiğini söyledi.

Düzenlenen bölge şampiyonasında Osmaniye Özden Huzurevi Bocce Takımı'nın şampiyon olduğunu aktaran Coşkun, şunları kaydetti:

"Takımımız, 15-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Grup maçlarında takımımız rakiplerini farklı skorlarla yendi. Bu tür organizasyonlar, 60 yaş sonrası yaşlılarımızın huzurevi dönemlerini en verimli şekilde değenlendirmeleri amacıyla düzenleniyor. Sadece takım üyelerimiz değil diğer huzurevi sakinlerimiz de bu etkinliklere katılıyor ve kendilerini mutlu hissettiklerini söylüyorlar."