19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İlk mektubunu Mehmetçik ve Cumhurbaşkanına yazdı

İlk mektubunu Mehmetçik ve Cumhurbaşkanına yazdı - Çankırı'da okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 47 yaşındaki Rabia Çağlar, duygularını Mehmetçik'e ve Cumhurbaşkanına yazdığı mektupta kağıda döktüÇANKIRI (AA) - Çankırı'da okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 47 yaşındaki Rabia Çağlar, ilk mektubunu Mehmetçik ve Cumhurbaşkanına yazdı.

10.05.2018 - 11:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı seferberlik kapsamında, Nurettin Ok Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan okuma yazma kursunu katılan Çağlar, eğitim sürecini başarıyla tamamladı.

Okuma yazma öğrenmenin sevincini yaşayan Rabia Çağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönlendirmesiyle eğitim aldığını söyledi.

Okuma yazma öğrendiği için Mehmetçik'e ve Cumhurbaşkanına mektup yazma gereği duyduğunu anlatan Çağlar, "Mektup yazalım denildiğinde, Afrin'de şehit düşen askerlerimiz, yavrularımız için mektup yazmak istedim, aklıma bunlar geldi.Onların yaşadığı şeyleri içimizde hissediyoruz." diye konuştu.

Duygularını kağıda dökmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Çağlar, şöyle konuştu:

"Duygularımı yazabilmek çok güzel bir şey. Yeni öğrendiğim için biraz zorlanıyorum ama keşke daha önce öğrenmiş olsaydım. Cumhurbaşkanımıza da bu yüzden teşekkür mektubu yazdım. Bize bu imkanları sağladığı için Allah ondan razı olsun. Ben hep bir okulumun ve öğretmenimin olmasını isterdim. Çocukken yaşıtlarımız okula giderken biz gidemezdik, onlara hayranlıkla bakardık. Cumhurbaşkanımıza da mektubumda bunlardan bahsettim. Okuma yazmayı herkes öğrensin, bu işin yaşı yok."

Eğitimine devam edeceğini aktaran Çağlar, ilkokul, ortaokul ve lise diploması almak istediğini kaydetti.