18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

"İlkokulun tavukları" ihtiyaç sahibi öğrenciler için yumurtluyor

"İlkokulun tavukları" ihtiyaç sahibi öğrenciler için yumurtluyor - Balıkesir'de yürütülen BENGİ Projesi kapsamında Cumhuriyet İlkokulunun bahçesinde öğrencilere doğa ve hayvan sevgisini öğretmek için hayata geçirilen mini hayvanat bahçesindeki tavukların yumurtaları öğretmenlere satılarak ihtiyaç sahibi öğrencilerin kışlık mont, bot ve kırtasiye giderleri karşılanıyor - Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Cihan: - "Topladığımız yumurta paralarıyla montu olmayan öğrencilerimize mont aldık, ayakkabı aldık.

18.02.2018 - 11:27
Okul gezisine maddi imkan sebebiyle gidemeyen öğrencilerin ücretlerini karşıladık"

BALIKESİR (AA) - SEYHAN KIRICI - Balıkesir Valiliğince yürütülen Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi çerçevesinde, Kepsut ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulunun bahçesinde öğrencilere uygulamalı olarak doğa ve hayvan sevgisini öğretmek için hayata geçirilen mini hayvanat bahçesindeki tavukların yumurtalarını öğretmenler satın alıyor, geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere harcanıyor.

Okul Müdürü Engin Cihan, okul bahçesinde geçen yıl oluşturdukları mini hayvanat bahçesinde 15 tavuk, 20 ördek ve bir köpeğin beslendiğini söyledi.

Bu şekilde çocuklara hayvan ve doğa sevgisini küçük yaşta aşılamayı hedeflediklerini ifade eden Cihan, proje kapsamında hesaplamadıkları bir durumla karşılaştıklarını ve bunu da ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanmaya karar verdiklerini söyledi.

- Tanesi 75 kuruştan yumurta

Cihan, tavuklardan günde 10-15 arası yumurta aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Tanesi 75 kuruştan öğretmenlerimiz yumurtaları satın almaya başladı. Bu paralar birikti 200-300 lira oldu. Bu parayı da öğretmenlerimizin oluşturduğu komisyonda belirlenen ihtiyacı olan öğrencilerimize harcamaya başladık. Topladığımız yumurta paralarıyla montu olmayan öğrencilerimize mont aldık, ayakkabı aldık. Okul gezisine maddi imkan sebebiyle gidemeyen öğrencilerin ücretlerini karşıladık. Ders kitabını defterini alamayan öğrencilerin ihtiyaçlarını aldık. Sinema bileti aldık ve öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını da bu yumurtalardan gelen paralarla karşıladık."

Cihan, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapılırken kesinlikle onları rencide edecek şekilde hareket etmediklerini, bu konuda okul yönetimi ile öğretmenlerin çok hassas davrandığını söyledi.

Okulda biriken yumurtaları ilk kendisinin satın aldığını ifade eden sınıf öğretmenlerinden Şerife Yasan, daha sonra okul yönetiminin kararıyla yumurtaların satışından sorumlu hale geldiğini aktardı.

Günlük ortalama 10 liralık satış yaptıklarını dile getiren Yasan, "Toplanan parayı da ihtiyaç sahibi öğrencilere kullanmaya başladık. Yani biz hem yumurta ihtiyacımız karşılıyoruz hem de çocuklarımıza bir faydamız dokunuyor. Şu ana kadar bazı öğrencilerin ayakkabı, çorap, mont, kırtasiye gibi ihtiyaçlarını karşıladık." dedi.

Sınıf öğretmenlerinden Yasemin Sızmaz da organik yumurta bulmakta zorlanmadıklarını vurgulayarak, "Okulumuzdaki tavuklar tamamen doğal besleniyor, gezen tavuk bunlar. Biz de bu yumurtalardan sürekli alıyoruz. Yumurtalar için 75 kuruş veriyoruz. Elde edilen bu paralarla da ihtiyaç sahibi öğrencilere ihtiyaçlarını alıyoruz." ifadesini kullandı.