16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

İmam adayları köy camilerini "şenlendiriyor"

İmam adayları köy camilerini "şenlendiriyor" - Yozgat'ta, Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde başlatılan "Gönülden Gönüle Projesi" kapsamında her cuma bir köye giden son sınıf öğrencileri, cuma namazlarında köy camilerinde cemaatle bir araya gelerek deneyim kazanıyor - İmamlık ve müezzinlik yapıp, Kur'an ve ilahiler okuyarak köy camilerini "şenlendiren" öğrenciler, hem stajlarını tamamlamış hem de okullarını yöre halkına tanıtmış oluyor - İmam adayı öğrenci Yorulmaz: - "Birçok kez hutbeye çıktım, hala çıktığım zaman ilk günkü heyecanla devam ediyorum.

24.11.2017 - 11:18
Allah bu heyecanı almasın, gerçekten güzel bir his"

YOZGAT (AA) - ÖMER ERTUĞRUL - Yozgat Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencileri, başlattıkları "Gönülden Gönüle Projesi" kapsamında cuma günleri köy köy gezerek okulda öğrendiklerini camilerde uyguluyor.

İmamı bulunmayan köyler başta olmak üzere köyleri dolaşan öğrenciler, imamlık ve müezzinlik yapıp Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okuyor. Cami cemaatinin manevi duygularına ortak olan öğrenciler, hem stajlarını tamamlama hem de okullarını yöre insanına tanıtma imkanı buluyor.

Okul Müdürü Ramazan Güneşer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gönülden Gönüle Projesi" kapsamında bütün köylere gitmeye çalıştıklarını söyledi.

Bu sayede, imam hatip liselerinin müfredatına uygun olarak öğrencilerin hem mesleki hem de sosyal gelişimini desteklemeyi amaçladıklarını vurgulayan Güneşer, "Öğrencilerimiz köylerimizde imamlık, müezzinlik, ilahi ve mevlit programları icra ediyor. Bu sayede öğrencilerimizin mesleğe daha hazır bir hale gelmesinde vesile oluyoruz." dedi.

Öğrencilerin ziyaret ettiği Çalatlı köyü camisinin cemaatinden Hacı Hüseyin Doğruer, öğrencilerin camilerine gelip imamlık ve müezzinlik yapmasından mutlu olduklarını belirterek "Allah razı olsun, çok teşekkür ederiz, çok memnun olduk. Allah zihinlerini açık etsin. Devamlı gelsinler, biz onlardan memnunuz." dedi.

Uygulamayı takdir ettiklerini dile getiren Hüseyin Durusoy da şöyle devam etti:

"Hiç acemilik çekmediler, sanki yılların imamı gibi vaaz verdiler, namaz kıldırdılar, Kur'an-ı Kerim okudular. Hepsini tebrik ediyorum, başarıların devamını diliyorum. Çok başarılı bir uygulama, bütün köylere gitmeleri lazım, hem imam hatipleri köylerde tanıtma hem de çocuklarımızın imam olmadan, okulu bitirmeden önce tecrübelerini artırmak için bu tatbikatlara devam etmeleri lazım."

- "Kur'an yolundan, sünnet yolundan gitmeyi nasip eylesin"

Camide cuma namazını kıldıran öğrenci Mertcan Yorulmaz da proje kapsamında birçok köyü ziyaret ettiklerini aktardı. Bu sayede ciddi tecrübe kazandıklarını anlatan Yorulmaz, şunları söyledi:

"Birçok kez hutbeye çıktım, hala çıktığım zaman ilk günkü heyecanla devam ediyorum. Allah bu heyecanı almasın, gerçekten güzel bir his. Allah herkese imanlı Kur'anlı olmayı nasip eylesin. Kur'an yolundan, sünnet yolundan gitmeyi nasip eylesin. İmam hatip liseli olmak, mezun olmak bir gururdur, herkese tavsiye ederim. Kimse şüpheye kapılmasın, hangi lisede ne eğitim veriliyorsa imam hatip lisesinde de o eğitim veriliyor."

Cuma namazı öncesi vaaz veren öğrenci Mahmut Kaplan ise şunları kaydetti:

"İlk defa vaaz vermiyoruz ama cemaatin önüne çıkmak, onlara karşı konuşmak, Allah'ın kelamını söylemek önemli bir şey. Bize bu şansı veren Valimize, Milli Eğitim Müdürümüze ve Okul Müdürümüze teşekkür ediyorum."