29 Mart 2024 Cuma / 19 Ramazan 1445

İmam nikahlı 20 yılın ardından "evet" dediler

İmam nikahlı 20 yılın ardından "evet" dediler - Artvin'de 20 yıl imam nikahıyla yaşayan 5 çocuk sahibi Ali Osman Dalgıç ile Gürcü Lali Gaprindashvili çifti, Türkiye'de kalma süresini ihlal eden Gaprindashvili'nin sınır dışı edilmesiyle ayrı düştü - Çift, Gaprindashvili'nin, Artvin Valisi Ömer Doğanay'ın girişimleriyle Türkiye'ye getirilmesinin ardından nikah masasına oturdu ARTVİN (AA) - Artvin'de 20 yıl imam nikahlı yaşayan 5 çocuk sahibi Ali Osman Dalgıç ile Gürcü Lali Gaprindashvili çifti, 20 yıl sonra "evet" dedi.

1.03.2018 - 18:01

Türkiye'de kalma süresini ihlal ettiği için 5 yıl önce sınır dışı edilen Gaprindashvili, Artvin Valisi Ömer Doğanay'ın girişimleriyle Türkiye'ye getirildi ve çift, nikah masasına oturdu.

Artvinli 65 yaşındaki Ali Osman Dalgıç, 20 yıl önce Gürcistan uyruklu Lali Gaprindashvili ile tanışarak imam nikahlı yaşamaya başladı. Dalgıç ve Gaprindashvili'nin 5 çocuğu oldu. Türkiye'de yaşadığı süreyi ihlal ettiği belirlenen Gaprindashvili, sınır dışı edilince, Dalgıç, annelerinden ayrı büyümemeleri için çocuklarını da Gürcistan'a gönderdi. Tır şoförlüğü yapan baba Dalgıç, 5 bin 364 liralık vize ihlali cezasını ödeyemedi.

Durumdan haberdar olan Artvin Valisi Ömer Doğanay, aileyi birleştirmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi.


- Ailenin Batum'da bir bodrum katında yaşadığı tespit edildi

Doğanay'ın konu hakkında bilgi verdiği Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu görevlileri, ailenin Batum'da bir apartmanın bodrum katında yaşadığını tespit etti. Annenin psikolojik sorunları nedeniyle Gürcistan'da bir hastanede tedavi gördüğü, 5 çocuğun zor şartlarda yaşadığı, bakım ve korumaya muhtaç olduğu belirlendi.

Gaprindashvili'nin 5 bin 364 lira tutarındaki vize cezası Artvin Valiliği ve hayırseverlerin desteğiyle ödendikten sonra anne ve çocuklar, Sarp Sınır Kapısı'nda babayla buluştu.

Vali Doğanay, çifte resmi nikah kıyılması için de girişimde bulundu. Gerekli işlemlerin ardından, Dalgıç ve Gaprindashvili için Artvin Belediyesi Nikah Salonu'nda tören düzenlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan'ın kıydığı nikahta, çiftin şahitliğini Vali Yardımcısı Seda Başoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şentürk Ağırbaş yaptı.

Çiftin çocukları, 15 yaşındaki Mustafa, 14 yaşındaki Ali Osman, 9 yaşındaki Turgut ve 7 yaşındaki Deniz Dalgıç, anne ve babalarının mutluluğuna tanık olurken, 16 yaşındaki Dilara Dalgıç ise sağlık sorunları nedeniyle törene katılamadı.

Başoğlu ve Yazan, çifte ömür boyu mutluluk diledi.

Eşini ve çocuklarını çok sevdiğini belirten Ali Osman Dalkılıç, onlardan ayrı yaşadığı 5 yıl boyunca çok zor günler geçirdiğini belirterek, dağılan ailesini bir araya getiren, maddi, manevi yardımcı olan ve resmi nikah kıydıran Vali Doğanay'a teşekkür etti.