18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

İngiliz çift, Türk vatandaşlığına başvurdu

İngiliz çift, Türk vatandaşlığına başvurdu - İngiltere vatandaşı 65 yaşındaki uçak mühendisi Khalid İjaz ile eşi, Türk vatandaşlığına geçmek için yasal işlemleri başlattı - Emekli İjaz: - "Türk vatandaşı olarak elimde Türk bayrağıyla 15 Temmuz'da meydanda demokrasi nöbeti tutmak istiyorum"MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde ev alarak tatillerini geçiren İngiltere vatandaşı uçak mühendisi Khalid İjaz ve eşi Abida Sultana, Türk vatandaşı olabilmek için yasal işlemleri başlattı.

23.06.2017 - 11:26

İngiltere'nin Huddersfield kentinde yaşayan uçak mühendisliğinden emekli Pakistan uyruklu İngiliz vatandaşı 65 yaşındaki İjaz ve eşi 60 yaşındaki Sultana, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğindeki işlemleri tamamladı.

11 yıldır Marmaris'te ev sahibi oldukları için Türkiye Cumhuriyeti ikamet izni kartına sahip çift, tatil planlayan turistlere Marmaris'e gelmeleri çağrısında bulundu.

Khalid İjaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye ilk kez 1975 yılında geldiğini, o ziyaretinden yaklaşık yirmi yıl sonra da Muğla bölgesine turist olarak gelmeye başladığını söyledi.

Yaşamak için iklimi iyi olması, güvenlikli ve etrafının dağlarla çevrili olmasından dolayı Marmaris'i seçtiğinin altını çizen İjaz, "11 senedir burada yaşıyorum. Marmaris'ten bir ev satın aldım. Vatandaşlık için başvuruda bulundum, çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. Türkiye'yi çok hızlı bir şekilde geliştirdi, altyapı, yollar, üniversiteler ve okullar yaptırdı. Oturum iznimi 6 sene önce aldım." dedi.

Türkiye'yi ve Erdoğan'ı çok sevdiğini vurgulayan İjaz, "O bir numara. Ülkesini küresel arenada söz sahibi yaptı. Geçen sene darbe girişimi olduğunda ben de Türkiye'deydim. Eğer herhangi birine silah çekildiğini görseydim ben de onların önüne atlardım. Türk vatandaşı olarak elimde Türk bayrağı ile 15 Temmuz'da meydanda demokrasi nöbeti tutmak istiyorum." diye konuştu.

İjaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli bir lider olduğunu ve onun için dua ettiğini söyledi.

Muğla'nın çok güvenlikli, güzel bir yer olduğunu ve turistlerin rahatlıkla gelebileceğini ifade eden İjaz, Avrupa medyasının çok sıkıntı varmış gibi haberler yaptığını, gerçekte Türkiye'de sorun olmadığını kaydetti.

Eşi Abida Sultana da Marmaris'in güzel bir yer olduğunu, bu kentte bulunmaktan mutluluk duyduklarını anlattı.