18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

İnhisar Belediye Başkanına hapis cezası

İnhisar Belediye Başkanına hapis cezası - Belediye Başkanı Ödübek'e, 15 Temmuz gecesi camide okunan selaya tepki gösterdiği iddiasıyla yargılandığı davada, 3 yıl 9 ay 14 gün hapis cezası verildiBİLECİK (AA) - Bilecik'in İnhisar İlçesi Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, 15 Temmuz gecesi camide okunan selaya tepki gösterdiği gerekçesiyle yargılandığı davada, 3 yıl 9 ay 14 gün hapis cezasına çarptırıldı.

16.01.2018 - 15:24

Bilecik Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Belediye Başkanı Ödübek ile avukatı katıldı.

Sanığın savunmasının ardından mahkeme heyeti, Ödübek'e "milli duygulara hakaret, görevli memura direnmek ve hakaret"ten 3 yıl 9 ay 14 gün hapis cezası verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi günü bir imamı ezan ve sela okumaması için darbedip, caminin şalterlerini indirdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, partisi MHP'den istifa etmişti.

15 Temmuz gecesi "zamansız okunan ezanın ve selanın halkı galeyana getirmesini önlemek" amacıyla camiye gittiğini, Diyanet İşleri Başkanlığının talimatından bilgisi olmadığını ve cami müezzinini darbetmediğini öne süren Ödübek, "Olay adliyeye intikal etti. Adli süreç sonuçlanana kadar partime ve şahsıma oy veren seçmenlerimin sağlığı açısından MHP'den istifa ediyorum. Belediye Başkanlığı görevime devam ediyorum. Adli süreç sonuçlanana kadar sadece partimden istifa ediyorum." açıklamasında bulunmuştu.