19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"İnşallah terör bölgenin gündeminden düşecek"

"İnşallah terör bölgenin gündeminden düşecek" - Mardin Valisi Yaman: - "Bu mücadele hiçbir zaman bitmeyecek.

25.02.2017 - 15:05
İnşallah terör bu bölgenin gündeminden düşecek. Herkes artık Mardin'in ve bölgenin dağında, taşında elini kolunu sallayarak istediği gibi gezecek, istediği gibi hareket edecek"

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Mustafa Yaman, terörle mücadelede kararlılık mesajı vererek, "İnşallah terör bu bölgenin gündeminden düşecek. Herkes artık Mardin'in ve bölgenin dağında, taşında elini kolunu sallayarak istediği gibi gezecek, istediği gibi hareket edecek. Bunu da sağlamaya kararlıyız." dedi.

Mardin Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneğince düzenlenen yemekte gaziler ve şehit aileleriyle bir araya gelen Vali Yaman, bölge insanının Kurtuluş Savaşı'nda, terörle mücadelede ve son olarak 15 Temmuz'da hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan milletin ve devletin yanında olduğunu söyledi.

Devletin topyekün terörle mücadele ettiğini vurgulayan Yaman, "Mülki amirler, emniyet, jandarma personeli, güvenlik korucuları, hükümetimizin ve devletimizin vermiş olduğu destekle bu bölgede terörle mücadeleyi son seviyeye çıkartıp bölgeyi bu beladan kurtaracağız. Bu konuda hem devletimiz hem de hükümetimiz kararlı." diye konuştu.

- Nusaybin'deki terör operasyonları

Yaman, Mardin'de güvenlik korucularıyla terörle mücadelede başarılı sonuçlar aldıklarını dile getirerek şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde Nusaybin kırsalında yaptığımız operasyonda ve devamında yine güzel sonuçlar aldığımızı kamuoyu biliyor. O nedenle de örgüt sözde bir sivil toplum kuruluşunu, bu bölgedeki mücadelenin sona ermesi için algı operasyonlarıyla sizlerin üzerine salıyor ama bu mücadele hiçbir zaman bitmeyecek. İnşallah terör bu bölgenin gündeminden düşecek. Herkes artık Mardin'in ve bölgenin dağında, taşında elini kolunu sallayarak istediği gibi gezecek, istediği gibi hareket edecek. Bunu da sağlamaya kararlıyız."

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, her zaman için şehitleri şükran ve minnetle andıklarını söyledi.

"Bugün bu topraklarda rahat bir şekilde yaşıyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimiz bu fedakarlıkları karşılıksız yapmışlardır." ifadelerini kullanan Kandemir, gazi ve şehit aileleri adına, Vali Yaman'a plaket verdi.