28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

IPA heyetinden Suriyeli sığınmacılara ziyaret

IPA heyetinden Suriyeli sığınmacılara ziyaret - Uluslararası Pediatri Kurumu Başkanı Prof.

22.02.2018 - 14:23
Dr. Aldeen ve beraberindeki heyet, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki konteyner kenti ziyaret etti - Prof. Dr. Aldeen: - "Türkiye’nin Suriyelilere yönelik açmış olduğu bu kamp sosyal aktivite yönünde de üst düzeyde hazırlanmış bir kamp. Burası daha önce gezdiğim hiçbir yere benzemiyor, Türkiye bu konuda çok ciddi bir hizmet veriyor"

GAZİANTEP (AA) - Uluslararası Pediatri Kurumu (IPA) Başkanı Prof. Dr. Errol Aldeen, sığınmacıların kaldığı konteyner kent ile ilgili beğenisini dile getirerek ''Türkiye’nin Suriyelilere yönelik açmış olduğu bu kamp sosyal aktivite yönünde de üst düzeyde hazırlanmış bir kamp. Burası daha önce gezdiğim hiçbir yere benzemiyor, Türkiye bu konuda çok ciddi bir hizmet veriyor.'' dedi.

Suriyeli sığınmacıların yaşadığı Gaziantep'in Nizip ilçesindeki konteyner kente, IPA Dış İlişkiler Direktörü Kerem Hasanoğlu ve beraberindekilerle gelen Aldeen’i, Gaziantep AFAD Müdürü Sinan Atakan karşıladı.

İdari binada verilen brifinge katılan Aldeen, slaytlar eşliğinde Suriyeli sığınmacıların kamptaki yaşamları ve yapılan hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

Kamptaki eğitim alanlarını da gezen Aldeen ve beraberindekiler, anaokulunda eğitim gören öğrencilerin sınıflarını ziyaret ederek, seslendirdikleri şarkıları dinledi.

Nizip Konteyner Kenti'ndeki sosyal tesisi de gezen Errol Aldeen, ziyaret ettiği bir ailenin bireyleri ile bir süre sohbet etti.

Ziyareti sonunda gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Aldeen, Türkiye’nin Suriyeli misafirlere yönelik verdiği hizmetin memnun edici olduğunu söyledi.

Kamptaki ziyareti sırasında, aileleriyle ülkelerini terk ederek Türkiye'de yaşamak zorunda kalan mültecilerden özellikle çocukları mutlu görmenin sevinci içinde olduğunu belirten Aldeen, ''Görmüş olduğum manzara beni çok mutlu etti, bu çok hoşuma gitti, bundan çok etkilendim. Türkiye’nin Suriyelilere yönelik açmış olduğu bu kamp sosyal aktivite yönünde de üst düzeyde hazırlanmış bir kamp. Burası daha önce gezdiğim hiçbir yere benzemiyor, Türkiye bu konuda çok ciddi bir hizmet veriyor.’’ diye konuştu.

IPA olarak çocukların yaşam hakkına büyük önem verdiklerini bildiren Aldeen, şunları kaydetti:

''Türkiye devleti aileleriyle kendilerine sığınan buradaki çocuklara çok iyi bir yaşam sunmuştur. Çocukları hayatta kazandırmıştır, bu gerçekten çok önemli ve çok güzel bir çalışmadır. Bu hizmetleri gezerek yerinde gördüm ve öğrendim, Türkiye mülteciler ve çocukları konusunda yapmış oldukları hizmetlerle dünyada eşi benzeri olmayan bir modeli sunuyor. Bu modelin ve yapılan bu hizmetlerin tüm ülkeler tarafından örnek alınmasını diliyorum.''

Aldeen’e, IPA İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. William Kenan, Türkiye Milli Pediatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysun Bideci ve Türkiye Milli Pediatri Derneği İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Enver Hasanoğlu da eşlik etti.