20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İranlı turizmci ve gazeteciler Ordu'dan memnun ayrıldı

İranlı turizmci ve gazeteciler Ordu'dan memnun ayrıldı - Valiliğin daveti üzerine, THY sponsorluğunda İran'ın önde gelen seyahat acentesi yetkilileri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik heyet Ordu'ya gelerek iki gün boyunca yaylaları gezdiORDU (AA) - Ordu'da turizm hareketliliği oluşturmak amacıyla başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında, kente gelen İranlı seyahat acentesi yetkilileri ve gazeteciler, ülkelerine memnun döndü.

19.06.2017 - 13:11

Ordu Valiliğinin daveti üzerine, Türk Hava Yollarının (THY) sponsorluğunda İran'ın önde gelen seyahat acentelerinin yetkilileri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik heyet Ordu'ya gelerek iki gün boyunca kenti tanıma fırsatı buldu.

Ziyaretçiler, Aybastı ilçesine bağlı Perşembe ile Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı yaylalarını ve kentteki bazı şelaleleri gezdi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'nun, turizm potansiyeli bulunan bir il olduğuna işaret ederek, kentin turizm merkezi olması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Daha önce birçok kez kentte gelen yabancı turist ve gazetecilerin Ordu'dan oldukça memnun ayrıldığını dile getiren Balkanlıoğlu, "Yürüttüğümüz bu çalışmaların sayesinde Ordu'ya gelen yerli ve yabancı turist sayısı hızla artıyor." dedi.

Ordu'nun gelecek yıllarda turizmin gözde yerlerinden birisi olacağına inancını ifade eden Balkanlıoğlu, emare ve gelişmelerin bu yönde olduğunu bildirdi.

Ordu'da göreve başladığı 3 yıl önce 5 bin dolaylarında olan Arap turist sayısının, yürütülen tanıtım çalışmalarla 70 bine ulaştığı bilgisini veren Balkanlıoğlu, "İnşallah bu sayısı gittikçe artacak. Artması için de elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Kentte davet ettiğimiz İranlı seyahat acenteleri ve gazeteciler de bunun için buradalar. Temennimiz bunların sayesinde Ordu'da daha fazla İranlı turist görmek." diye konuştu.

Körfez ülkelerinden gelen turistlerin yaptıkları harcamalar ile bölge halkını adeta ihya ettiğini aktaran Balkanlıoğlu, "İranlı turistler de bunlardan birisi. İranlı turistler dünyanın her yerine gidiyor. Bu ülkede epey zengin ve hali vakti olan insanlar da var. İranlı turistler nüfus kalabalığıyla ülkemiz adına küçümsenemeyecek bir potansiyele sahip. Son yıllarda bölgemize de gelmeye başladılar. Ayrıca buralarda işletme kurmak ve arazi sahibi olmak istiyorlar. Umarız ki bu tanıtımlarımız sayesinde ilimiz başta olmak üzere bölgemiz geneline turistler gelir." şeklinde konuştu.

İranlı turistleri bölgeye getiren THY'ye teşekkür eden Balkanlıoğlu, bu kuruluşun sponsorluğunda gelecek günlerde de yeni turist kafilelerinin bölgeye geleceğini vurguladı.

Balkanlıoğlu, Ordu'da turizm hareketliliğinin son yıllarda 294 binden 603 bine çıktığı bilgisini vererek, "Defterdarlığımızın resmi kayıtlarına rağmen turizm işletmelerin matrah artışları yıllık 370 milyon lirayı buldu. Çok da büyük olmayan bir ilde bu büyük bir kazanç. Ayrıca Ordu'da turizm işletme sayısı da yüzde yüz arttı." değerlendirmesinde bulundu.




,