29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

İş adamı eğitim aldığı üniversitede girişimciliğini anlattı

İş adamı eğitim aldığı üniversitede girişimciliğini anlattı - Girişimci Zeynel Erdem: - "Parasız gittiğim Amerika'da şu anda yaz mevsiminde iş yerimde 400'ü aşkın kişi çalıştırıyorum"EDİRNE (AA) - Girişimciliği sayesinde yurt dışında restoranlar ve otel işletmeye başlayan Zeynel Erdem, tecrübelerini eski okulunun öğrencilerine anlattı.

9.10.2018 - 16:37

Davet üzerine mezun olduğu Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otelcilik Bölümü öğrencileriyle buluşan Erdem, yarım bıraktığı üniversite eğitimi sonrası Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gittiğini ve orada yaşadıklarını anlattı.

Erzincan'da çocukken çobanlık yaptığını, ağabeyinin yanına gelerek İstanbul'da hem çalışıp hem de liseyi okuduğunu ve daha sonraki öğretim hayatına Keşan'da devam ettiğini belirten Erdem, "Başarılı bir öğrenci olmamama rağmen, hocalarımın öğütleri hep dinledim. Tavsiyeleriyle hedefime ulaştım." dedi.

Keşan'da okurken otellerde çalışarak önce pasaport, uçak ve ABD'ye gitmek için dil kursu parası biriktirdiğini anlatan Erdem, şunları söyledi:

"Arkadaşlarım 'Pasaportla Erzincan'a mı gideceksin?' diye dalga dahi geçtiler ama ben Amerika'ya gittim, 2 gömlek 2 pantolonla. İki gün havalimanında kaldım, maceram da burada başladı. Hedeflerimizin yolunda eğitim olmazsa olmazdır. Eğitim kapsamında İngilizce öğrenmek çok önemli. Yerinizde olsam İngilizce öğrenmek için okuldaki eğitimin yanında ekstra bir eğitim alırdım. Eğitimsiz hiçbir şey olmayacak. Hayatınızı boşa geçirmeyin. İçinizde korku olmasın. Eğer korku olur ve atılım yapmazsanız hayatınız sıkıcı olacaktır. Cep telefonu kullanıyorsanız, akıllı bir iş için kullanın.

Hepimiz aynıyız. Sadece akıllı hareket edip doğruyu seçmek ve doğru öğütler almak gerekiyor. Dünyayı görmezsek hiçbir şey olamayız. Ailem benim buraya gelmemi istemedi ama gelmeseydim belki de şu an hayatıma çoban olarak devam edecektim. Şu anda 2 gömlek, 2 pantolonuma Amerika'ya gittiğim uçağı alabilecek güce sahibim. Amerika'da ilk iş yerimi açtığımda 785 bin dolar borcun altına girdim ve ilk yılımda 4,5 milyon dolar kazandım. Bu yatırımı yapmadan önce haftalık bin 500 dolara müdürlük yapıyordum. O yıl, açtığım iş yerimin karşısındaki banka oturur, 'Burası benim mi?' diye ağlardım. Parasız gittiğim Amerika'da şu anda yaz mevsiminde iş yerimde 400'ü aşkın kişi çalıştırıyorum. İlerleyen yıllarda Türkiye'de yatırım yapmak gibi düşüncelerim de var."