28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

İş adamından dereceye giren öğrenciye otomobil

İş adamından dereceye giren öğrenciye otomobil - Burdur'un Bucak ilçesinde, hayırsever iş adamı Cadıl, LYS'de Türkiye 32'ncisi olan Orun'a otomobil hediye ettiBURDUR (AA) - Bucak ilçesinde, hayırsever iş adamı Mehmet Cadıl, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye 32'ncisi olan Hasan Nafi Orun'a araba hediye etti.

18.09.2017 - 21:01

Mehmet Cadıl Anadolu Lisesinde düzenlenen ödül törenine, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, Kaymakam Yalçın Sezgin, diğer kamu kurumlarının temsilcileriyle öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan hayırsever iş adamı Cadıl, sınavda dereceye giren öğrencilere bugüne kadar tablet, bilgisayar ve cep telefonu gibi hediyeler verildiğini fakat bugüne kadar hiç otomobil vermediklerini söyledi.

Öğrencilerin isteklerinin büyük çoğunluğunu yerine getirdiklerini belirten Cadıl, "LYS'de TM alanında Türkiye 32'ncisi olan öğrencimiz Hasan Nafi Orun, sınavda başarılı oldu ve biz de araba verme sözümüzü yerine getirdik. Başka dereceye giren öğrenciler olsaydı onlara da otomobil verirdik." dedi.

Vali Yılmaz ise Burdur'un eğitimde Türkiye sıralamasında ilk 3'te yer aldığını dile getirerek, bu başarının arkasında öğretmen ve öğrenciler kadar velilerin de bulunduğunu kaydetti.

Hayırsever iş adamını örnek davranışından dolayı kutlayan Yılmaz, "Sadece okulu yaptırıp geri çekilmeyip, sürekli açıldığı günden bu tarafa her türlü desteği vermektedir. Bu desteklerinden dolayı hayırsever iş adamımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Hasan Nafi Orun da öğrencilerin "Mehmet amca" diye hitap ettiği Cadıl'ın, kendilerine sadece eğitim alanında destek olmadığını aynı zamanda maddi ve manevi olarak her zaman yanlarında bulunduğunu ifade etti.

Elde ettiği başarıda Cadıl'ın büyük emeği olduğunu vurgulayan Orun, öğrenci arkadaşlarına çok çalışmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Hasan Nafi Orun'un Koç Üniversitesi İngilizce Halkla İlişkiler Bölümüne tam burslu yerleştiği belirtildi.