18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

"İşgalden Kurtuluşunun 100. Yılında Bayburt ve Kafkas Cephesi" Sempozyumu

"İşgalden Kurtuluşunun 100.

20.02.2018 - 20:07
Yılında Bayburt ve Kafkas Cephesi" Sempozyumu

- Bayburt Valisi Pehlivan: "Dünü iyi anlarsak, bugünü iyi yorumlarsak, yarınlara da bu edindiğimiz tecrübelerle kararlı, inançlı bir şekilde yürümeye devam edersek, inşallah ülkemiz de payidar kalacak, şanlı bayrağımız da ilelebet dalgalanmaya devam edecektir"

BAYBURT (AA) - Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında, "İşgalden Kurtuluşunun 100. Yılında Bayburt ve Kafkas Cephesi" Sempozyumu düzenlendi.

Bayburt Üniversitesince Baberti Külliyesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Dünü iyi anlarsak, bugünü iyi yorumlarsak yarınlara da bu edindiğimiz tecrübelerle kararlı, inançlı bir şekilde yürümeye devam edersek inşallah ülkemiz de payidar kalacak, şanlı bayrağımız da ilelebet dalgalanmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

İnsanoğlunun yaratılışından günümüze çok önemli ve büyük bir sınav verdiğini belirten Pehlivan, bu tarihsel süreci de değişik başlıklar altında toplamanın mümkün olduğunu söyledi.

Gelinen noktada tarihe bakıldığında bir tarafta iyilikle yarışanların, bir tarafta da adeta kötülükte yarışanların görüldüğünü belirten Pehlivan, "İnsanoğlunun bir tarafı maalesef ısrarla şerde birlik içerisinde. Ama bir tarafı da ne mutlu ki iyilikte birleşme, iyilikte yarışma hedefi üzerinde yürümekte. Ne mutlu ki bizim milletimizde tarih boyunca iyilikte yarışanlardan olmuş. Hayrı, iyiliği yaymaya çalışanlardan olmuş." diye konuştu.

Anadolu'nun medeniyetler beşiği olarak nitelendirildiğini ama aynı zamanda da medeniyetlerin mezarı da olduğunu anlatan Pehlivan, şunları kaydetti:

"Allah’a şükürler olsun ki bizim medeniyetimiz bu coğrafyada, Anadolu coğrafyasında bin yıldır var ve daha nice bin yıllar, yüz yıllar var olmaya da devam edecektir. Dünü iyi anlarsak, bugünü iyi yorumlarsak yarınlara da bu edindiğimiz tecrübelerle kararlı, inançlı bir şekilde yürümeye devam edersek inşallah ülkemiz de payidar kalacak, şanlı bayrağımız da ilelebet dalgalanmaya devam edecektir."

Pehlivan’ın konuşmasının ardından sempozyum, akademisyenlerin bildirilerini sunması ile devam etti.

Sempozyuma, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.