19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Uzunkaya:

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Uzunkaya: - "Bu yıl Cumhurbaşkanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız tarafından milli seferberlik yılı ilan edildi, bu yıl 2 milyon insanımızın istihdam edilmesini hedeflemekteyiz" KİLİS (AA) - Türkiye İş Kurumu İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, "Bu yıl Cumhurbaşkanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız tarafından milli seferberlik yılı ilan edildi bu yıl 2 milyon insanımızın istihdam edilmesini hedeflemekteyiz.

17.03.2017 - 20:25
" dedi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ) tarafından hazırlanan 'Kariyer Ofisi'nin açılış programı sonrası AA muhabirine açıklamada bulunan Uzunkaya, İŞKUR olarak yıllardır devam eden çok büyük eğitim, teşvik, girişimcilik ve işbaşı eğitim programları olduğunu anımsattı.

Bu yıl mevcut programlara ilave olarak tüm kesimleri kapsamına alan bir teşvik programını devreye soktuklarını anlatan Uzunkaya, şunları kaydetti:

"Bu yıl Cumhurbaşkanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız tarafından milli seferberlik yılı ilan edildi, bu yıl 2 milyon insanımızın istihdam edilmesini hedeflemekteyiz. 2017 Şubat ayından itibaren yeni işe alınan her çalışanla ilgili devlet olarak 773 liralık sigorta primleri gibi çok önemli giderlerinin karşılandığı bir teşvik politikasını uygulamaktayız. Yine İŞKUR olarak yılın 12 ayında büyükşehirlerimizde istihdam fuarları, illerimizde kariyer günleri düzenliyoruz. Kariyer günlerinde gençlerimize geleceklerini planlamaları, mezun olduklarında iş gücü piyasasına hazırlıksız yakalanmamaları ve İŞKUR ile devamlı işbirliği içerisinde olmaları gerektiğini anlatıyoruz."

Gençlerden kariyer ofisindeki iş ve meslek danışmanlarıyla istişare etmelerini, geleceğe dair planlamalarını yapmalarını ve danışmanlık hizmetlerinden istifade etmelerini isteyen Uzunkaya, mevcut iş gücü piyasasının en büyük sorunlardan birisinin nitelik ve tecrübe sıkıntısı olduğunu ifade etti.

Uzunkaya, kariyer ofisleriyle irtibat halinde olan gençlerin üniversite eğitimleri ile işbaşı ve girişimcilik programlarına katılması durumunda iş bulma sıkıntısıyla karşılaşmayacağına işaret ederek, üniversite mezunlarının iş gücüne katılma oranlarının yüzde 83, iş noktasında ise yüzde 72'nin üzerinde istihdam edilebilme oranları olduğunu sözlerine ekledi.