24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Isparta'da 700 harbiyelinin Ankara'ya götürülme girişimi davası

Isparta'da 700 harbiyelinin Ankara'ya götürülme girişimi davası - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddia edilen eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Kurutmaz ile eski Erkan Başkanı Albay Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi - Tanık Özgen: - "Kurutmaz, benden komutanlıkta görev yapan sivil memurlar hakkında, onların Fetullah Gülen ile ilgili ne düşündüğünü gösteren ayrıntılı bir rapor hazırlamamı istedi"ISPARTA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddia edilen eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile eski Erkan Başkanı Albay Orhan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

3.08.2017 - 17:23

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, güvenlik gerekçesiyle adliyenin konferans salonunda yapıldı. Duruşma salonunda tutuklu sanıklar Nurhan Baran, Ahmet Yıldırım, Cumhur Keyik, İlhan Çağrı Kayaoğlu, Merih Özşahin, Ahmet Nazif Şahinoğlu, Hüseyin Seçkin Eraslan ile tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu yargılanan eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve eski Erkan Başkanı Albay Orhan Yılmaz ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında görevli Uzman Çavuş Ümit Kahya, darbe gecesi 22.00 sıralarında bölük komutanının kendisini arayarak şahsi tabancasının olup olmadığını sorduğunu, kendinin olduğunu söylemesinin ardından komutanlığa çağrıldığını söyledi.

Daha sonra kendisi gibi komutanlığa çağrılan 10 kişiden bir manga hazırlanması emri verildiğini dile getiren Kahya, kendisine bu manganın kent merkezinde bulunan askeri gazinonun güvenliğini sağlamak için hazırlandığını söylediğini belirtti.

Kahya, halkın nizamiye önünde toplanması üzerine bu fikirden vazgeçildiğini ancak manganın hazır tutulduğunu kaydetti.

Darbe gecesi dördüncü piyade bölüğünde nöbetçi olan Uzman Çavuş Ömür Kara ise darbe girişiminin olduğunun anlaşılmasından sonra kendisinin garaja çağrıldığını ve orada Eğirdir Dağ Komando Okulunda kurs gören Harbiyelileri almak için bekletilen sivil otobüsleri gördüğünü belirtti.

Komutanlıkta görevli sivil memur tanık Hüseyin Özgen de kendisinin mal ve hizmet alımlarında görevli olduğunu bu nedenle işi gereği üst rütbeli komutanların yanına sık sık gittiğini söyledi.

Evrakların imzalanması için Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Kurutmaz'ın yanına gittiğini dile getiren Özgen, bir defasında Kurutmaz'ın kendisine "Hocaefendi hakkında ne düşünüyorsun" sorusunu yönelttiğini, kendisinin de "Hangi hocaefendi" diye sorması üzerine "Fetullah Gülen hocaefendi hazretleri" şeklinde cevap verdiğini kaydetti.

Kendisinin yurt dışında açtığı okullar nedeniyle sempati duyduğunu ama Gülen'i fazla tanımadığını söylediğini belirten Özgen, "Kurutmaz, benden komutanlıkta görev yapan sivil memurlar hakkında, onların Fetullah Gülen ile ilgili ne düşündüğünü gösteren ayrıntılı bir rapor hazırlamamı istedi." dedi.

Özgen, Kurutmaz ile görüşmesinde komutanın Gülen'e antipati duyanlara tahammülünün olmadığını ve bunları kışlada istemediğini söylediğini de belirtti.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlemesinin ardından duruşmayı yarına erteledi.