28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Isparta'da 700 harbiyelinin Ankara'ya götürülme girişimi davası

Isparta'da 700 harbiyelinin Ankara'ya götürülme girişimi davası - FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında kurs gören 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddiasıyla 9'u tutuklu 21 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi - Duruşmada Isparta Valisi Günaydın ikinci kez tanık olarak dinlendiISPARTA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Isparta'da Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında eğitim gören 700 Harbiyeli öğrenciyi darbecilere destek için Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddia edilen 9'u tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

7.11.2017 - 20:02

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşması, güvenlik gerekçesiyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşma salonunda tutuklu sanıklardan İlhan Çağrı Kayaoğlu, Ahmet Nazif Şensoy, Nurhan Baran, Ahmet Yıldırım, Orhan Yılmaz, Cumhur Keyik ve Seçkiner Arslan ile tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmaya tanık beyanlarının dinlenmesiyle başlandı. Ardından sanıklar tanık beyanlarına karşı savunma yaptı.

Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı tarafından ilgili kurumlarca mahkemeye gönderilen raporlar ve HTS kayıtları okundu.

Gelen raporlar doğrultusunda tutuklu sanıklardan dönemin Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı eski Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz'ın oğlunun örgütle bağlantısı tespit edilen bir liseden mezun olduğu ve örgütle mahiyeti belli olmayan bağlantısının bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Duruşmada SEGBİS aracılığıyla dinlenen sanık Kurutmaz, aleyhindeki raporları kabul etmeyerek FETÖ ile hiçbir irtibatının olmadığını öne sürdü.

Duruşmanın öğleden sonraki kısmına daha önce tanık olarak ifade veren Isparta Valisi Şehmus Günaydın da katıldı.

Vali Günaydın, önceki beyanlarına ekleyecek bir şeyinin olmadığını belirterek, sanık avukatlarının sorularını yanıtladı.

Sanık Kurutmaz'ın avukatının, "O gece Mustafa Kurutmaz size 'Devletimizin ve milletimizin yanındayız' diye bir şey söyledi mi?" sorusuna Günaydın, "Kurutmaz'ı ilk aradığımda duymadığını söyledi. Daha sonra ilk görüşmemiz de kısa sürdü. Bu sözü de ikinci ya da üçüncü görüşmemizde dediğini anımsıyorum. O saatten sonra bunu söylemesi bir şey ifade etmiyordu." şeklinde cevap verdi.

Bazı sanık ve avukatlarının savunmalarının dinlendiği duruşmaya yarın devam edilecek.