28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Isparta'daki FETÖ/PDY davası

Isparta'daki FETÖ/PDY davası - FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.

15.08.2017 - 20:09
Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi

ISPARTA (AA) - Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmada, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, iş adamları Bedri Ayhan, Ali İhsan Altınok'un da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu.

Önceki duruşmada İzmir'e nakledilen örgütün sözde "Isparta bölge imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan ile örgütün "üniversite imamı" Cabir Doğan, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç ve eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığı ile katıldı.

Mahkeme önceki günden kalan sanık savunmalarının alınmasıyla devam etti.

Sanıklardan Eşref Çoban ve Fatih Yanmaz haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek, suçsuz olduklarını iddia etti. Sanık eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç ise savunmasında devlete karşı kanun dışı bir şey yapmadığını ve yasa dışı örgütün içinde bulunmadığını öne sürdü. Hakkındaki "ByLock" görüşmelerini kabul etmeyen Karakoç, cezaevinde örgüt propagandası yaptığı iddialarını da reddetti.

- 4 saat savunma yaptı

Eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da verilen aranın ardından yaklaşık 4 saat savunma yaptı.

Üniversitede FETÖ kadrolaşması yapmadığını öne süren İbicioğlu, "Hakkımdaki ifadeler kulağa gelen şeyler, somut bir şey yok. Gülen'le nerede, ne zaman görüşmüşüm? Bunun aydınlatılması gerekir. Üniversitedeki FETÖ kadrolaşmasını ben yapmadım." iddiasında bulundu.

Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, İbicioğlu'na mahkeme işleyişi hakkında eleştiri sınırını aştığını belirterek, "Savunma hakkını kötüye kullanma, sesini yükseltme, savunma sınırını aşma" ikazında bulunuldu.

Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi. Aradan sonra İbicioğlu savunmasına devam etti.

Duruşma yarın devam edecek.