24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

İşsiz genç durakta bulduğu 20 bin lirayı sahibine ulaştırdı

İşsiz genç durakta bulduğu 20 bin lirayı sahibine ulaştırdı - Yalova'da, yaklaşık 3 aydır işsiz olan genç, durakta bulduğu ve içinde 20 bin lira olan çantayı jandarma aracılığıyla sahibine ilettiYALOVA (AA) - Yalova'da, durakta bulduğu içinde 20 bin lira olan çantayı sahibine ulaştıran işsiz genç, davranışıyla örnek oldu.

8.08.2017 - 16:17

Alınan bilgiye göre, Yalova Kirazlı Sanayi Sitesi durağında minibüs bekleyen Abdülmelik Gül (32), kendisi gibi minibüs bekleyen Kenan İnce'yle bir süre sohbet etti.

Bu sırada bir arkadaşını yoldan geçerken gören Kenan İnce, duraktan ayrıldı. İnce'nin ayrılmasının ardından Gül, durakta unutulan el çantasının farkına vardı.

Gül, içinde 20 bin lira bulunan çantayı İl Jandarma Merkez Karakoluna giderek teslim etti. İçindeki iletişim numaralarından, çantanın sahibinin Abdülmelik Gül'ün durakta sohbet ettiği, minibüsçülük yapan ve minibüsünü tamire veren Kenan İnce olduğu belirlendi.

İnce, jandarma karakoluna gelerek el çantası ile içerisindeki 20 bin lirayı teslim aldı.

Abdülmelik Gül, yaptığı açıklamada, 3 aydır işsiz olduğunu belirterek, "Bize babamız, elin terinin daha helal olduğunu, daha doğru olduğunu, başkasının malında kesinlikle gözümüzün olmaması gerektiğini öğretti. Biz de bu yolda ilerliyoruz. Ağlayanın malı gülene fayda etmez. Hep o mantıkla ilerledik." dedi.

Kenan İnce de Gül'e teşekkür ederek, "Allah razı olsun. Arkadaş karakola teslim etmişti. Cüzdanımda 20 bin lira vardı. Arabayı tamire verdik. O yüzden bu kadar meblağ üzerimde vardı." diye konuştu.